Araç sahipleri dikkat, haftanın ikinci müjdesi verildi! Benzin ve motorine dev indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Araç sahipleri dikkat, haftanın ikinci müjdesi verildi! Benzin ve motorine dev indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Son dakika akaryakıt haberleri... Brent petroldeki dalgalanmayla birlikte vatandaşlar günce akaryakıt fiyatlarını yakından takip etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta hem benzinin litresine hem de motorine zam yapılmış ve tabelalar yeniden değişmişti. Gelen zamla fiyatlar yeniden yukarı yönlü ivme kazanırken beklenen indirim haberi geldi. Araç sahipleri bu haberle bayram edecek. Akaryakıta çifte indirim müjdesi! İşte 30 Aralık 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları...

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Brent petrolde yaşanan hareketlilikle bir aşağı bir yukarı hareket eden akaryakıt fiyatlarında beklenen haber geldi. Sürücüler bu haberle bayram edecek. Gelen son dakika bilgisine göre hem benzine hem de motorine indirim geldi. Depoları fullemeden önce hemen dahil olun. Bu fırsat kaçmaz. Peki 30 Aralık 2022 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? Brent petrol kaç dolar? Akaryakıt fiyatlarında indirim haberi var mı? İşte 30 Aralık güncel akaryakıt fiyatları...

SON DAKİKA: BENZİN VE MOTORİNE DEV İNDİRİM

Benzin ve motorin fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından sürücüler indirimli akaryakıt alabilmek için yapılan kampanyaları araştırmaya başladı. Bu doğrultuda beklenen haber geldi. Yapılan son dakika duyurusuna göre kampanyaya katılan herkese 75 TL puan verilecek. Bu puanlar ise bir sonraki akaryakıt alışverişlerinde 75 TL indirim olarak tutara yansıyacak. 31 Aralık tarihine kadar Bankkart ile anlaşmalı akaryakıt istasyonlarında Bankkart POS’undan farklı günlerde ve tek seferde yapılacak 250 TL ve üzeri 4. akaryakıt ya da otogaz harcamalarına 75 TL Bankkart Lira verileceği aktarıldı.

dfgdfg-6.jpg

SON 1 GÜNÜNÜZ KALDI ACELE EDİN

Yapılan duyuruda kampanyanın 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceği vurgulandı. Bankkart Mobil ve bankkart.com.tr’den katılım sağlanması gerektiği belirtilerek Bankkart’ınız ile anlaşmalı akaryakıt istasyonlarında Bankkart POS’undan farklı günlerde ve tek seferde yapacağınız 250 TL ve üzeri dördüncü akaryakıt ya da otogaz harcamalarınıza 75 TL Bankkart Lira verileceği aktarıldı.

KAMPANYANIN AYRINTILARI

Ziraat Bankası tarafından yapılan akaryakıt kampanyası duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

Bir işyerinde aynı gün içerisinde yapılacak sadece ilk işlem kampanya kapsamında geçerli olacaktır. Bankkart, Bankkart Genç, Bankkart Başak, Bankkart Business sahibi müşteriler hem kredi kartı hem de banka kartı özelliği ile kampanyadan faydalanabilir. Bankkart Ücretsiz kartlar kampanyaya dahil değildir.

Kampanyaya katılım sadece asıl kart sahibi müşteriler tarafından yapılabilir. Ek kartlar ile yapılan harcamalar asıl kart sahibi müşterinin harcamalarına dahil edilecektir.

Kazanılan Bankkart Liralar 6 Ocak 2023 tarihinde yüklenecektir.

Bankkart Lira kullanılarak yapılan işlemler, iptal/iade işlemleri ve Bankkart ücretsiz ile yapılan işlemler kampanyaya dahil değildir.

Kampanya döneminde yapılan işlemlerin iade/iptal edilmesi durumunda verilen Bankkart Lira geri alınacaktır. Müşterinin Bankkart Kumbara’sında yeterli Bankkart Lira bulunmaması durumunda kalan tutar hesap özetine borç olarak yansıtılacaktır.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 83,05 dolardan işlem görüyor. Dün 85,15 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,99 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 0,7 azalarak 83,41 dolar oldu.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 78,43 dolardan alıcı buldu. Fiyatlardaki düşüşte, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de artan Covid-19 vaka sayılarının talep görünümünü olumsuz etkilemesi etkili oldu.

30 ARALIK 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 18.61 TL
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 22.08 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 10,51 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası’nda bir litre benzin fiyatı: 18.60 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 22.07 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 10.87 TL

ANKARA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Motorin litre fiyatı 22,22 TL
  • Benzin litre fiyatı 18,82 TL
  • LPG litre fiyatı 10,79 TL

sdvdsv-2.jpg

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Motorin litre fiyatı 22,30 TL
  • Benzin litre fiyatı 18,82 TL
  • LPG litre fiyatı 10,54 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN