Asgari ücretlilere refah payı müjdesi! Bakan Işıkhan resmen duyurdu

Asgari ücretlilere refah payı müjdesi! Bakan Işıkhan resmen duyurdu

Asgari ücretlinin gündeminde yer alan refah payı için müjdeli haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni zamları işaret ederek açıklamalarda bulundu. O tarihte yapılacak asgari ücret zammı için çalışanların yüzünü güldürdü. İşte tüm detaylar...

Çalışma hayatına dair yeni gelişmeler kaydediliyor. Cumhuriyetin 100. yılında yeni adımlar atmaya devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından asgari ücret müjdesi paylaşıldı.

VEDAT IŞIKHAN MÜJDEYİ VERDİ

Üçlü Dayanışma Kurulu, Vedat Işıkhan'ın başkanlığında bir araya geldi. Kurul ardından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin 100. yılına girildiğini ve ikinci yüzyılına daha güçlü bir başlangıç yapmak istediklerini paylaştı.

Asgari ücretli çalışanları ve işverenleri gündeme taşıyan Işıkhan, yeni tedbirler aldıklarını söyledi. Son 2 yıldır hızla yükselen enflasyonu yakın zamanda kontrol altına almayı hedeflediklerini işaret etti. Yatırım ve istihdam alanında daha iyi bir noktaya ilerlemek istediğini de belirtti.

1451962.webp

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

Asgari ücret zammına dair detayları paylaştı. Oybirliği sayesinde hem işçi hem de işveren temsilcilerinin desteğiyle asgari ücret zamlarının açıklandığını hatırlattı. Zamlar belirlenirken özveri ve sağduyuya dikkat edildiğinin altını çizerek, ülkemizin bulunduğu koşullara göre, istenilen bir rakama getirdikleri ve kararda anlaştıklarını söyledi.

İşsizlik Sigortası Fonu'nda yapılan asgari ücret desteğiyle geçtiğimizi dönem 500 TL verildi. Türkiye'de yer alan 2 milyon işverenden 1.7 milyonu bu destekten faydalandı.

asgari-ucrettt05e21.jpg

ASGARİ ÜCRETTE REFAH PAYI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonominin daha iyiye gittiğini işaret ederek, refah payından bahsetti. Bütçe disiplini hakkında sağlıklı bir yönetim oluşturulduğunu ve başarıya ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "İnşallah artan refahı çalışanlarımızla paylaşacağız. Büyümenin ve kalkınmanın en önemli sonuçlarından bir tanesi de budur. Refahı ve milli gelirimizi ne kadar yükseltebilirsek, refahtan pay alanların, çalışanlarımızın, emekçilerimizin sayısı da o ölçüde artacaktır" ifadelerini kullandı. Bu açıklama ise asgari ücrette refah payı düşüncesini oluşturdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN