Ayçiçek yağı zamlandı o şehir şahlandı! Bu kez zam değil indirim geliyor: Eylül sonunda herkesin cebi rahatlayacak

Ayçiçek yağı zamlandı o şehir şahlandı! Bu kez zam değil indirim geliyor: Eylül sonunda herkesin cebi rahatlayacak

Ayçiçek yağına yapılan zamlar birçok kişiydi hareketlendirdi. O şehirde yeni yatırım aracı ayçiçeği oldu. Buğday, arpa ekimi sona erdi. Çiftçilerin yeni gözdesi ayçiçeği oldu. İşte tüm detaylar…

Marketlerde izdiham oluşturacak zamlarla adından söz ettiren ayçiçek yağı, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan desteği kaptı. Fiyatların sabit tutulması amacıyla pek çok farklı önlemler alınırken Sivaslı çiftçiler de ayçiçek yağı için kolları sıvadı. 30.000 Bekarlık araziye ayçiçek ekimi yapılırken şimdilerde rakamlar 45.000 dekara kadar çıktı. İnsanların yatırım tercihleri de değişti. İşte tüm detaylar…

AYÇİÇEK EKİMİNDE REKOR RAKAM

Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri ile yapılan ayçiçek ekimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş sonrası artan ayçiçek yağı fiyatlarına karşı devletimiz ayçiçeği ekiminin yaygınlaşmasını istedi.” sözlerini dile getirdi.

aycicek.jpg

Sivaslı çiftçilerin ekimde ayçiçeğini öncelik verdiğini belirten Çetindağ, geçtiğimiz yıl 30.000 dekarlık alana Yapılan ekimlerin bu yıl 45.000 dekara kadar yükseldiğini söyledi. 2020 ve 2021 yıllarında yaşanan sorunlara değinen Çetindağ, çiftçilerin alternatif ürün olarak ayçiçek ekimine başladığını söyledi. Konu hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan daha çok destek beklediğini belirten Çetindağ, “ Yağlık ve çerezlik ayçiçekte Sivas çiftçimiz tam hazır değildi. Sivas’ta 30 bin dekardan 45 bin dekara çıkmak rekor demek. İnşallah önümüzdeki yılda 60 bin dekara çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.” dedi.

aycicek-yagi-4.jpg

EYLÜL SONUNDA BAŞLIYOR

Ayçiçeği hasadının Eylül ayı sonunda başlayacağını belirten Başkan Çetindağ, rekolte ve kalitede en üst seviyeye ulaşılacağının altını çizdi. Ayçiçek yağında artan fiyatların önüne geçilmesi amacıyla atılan adımlar dikkat çekerken Sivas'ta yapılan ekimlerle tüketicinin cebinilatması amaçlanıyor. Ayçiçek yağı ekiminde amacın çiftçinin ürettiği tüketicinin sofrasına koymak olduğunu belirten Hacı Çetindağ, “Amacımız bunu kendi çiftçilerimizin üretip, tüketicilerin sofrasına koymak. Ayçiçeği Sivas için alternatif bir ürün oldu. Önümüzdeki yıllarda bunu artıracağız. Bu ülke bizim, biz üretmeye devam edeceğiz. Biz gece gündüz çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN