Cumhurbaşkanı müjdeledi! 190 bin TL kredi desteği verilecek: 40 bin TL'si devletten!

Cumhurbaşkanı müjdeledi! 190 bin TL kredi desteği verilecek: 40 bin TL'si devletten!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara yönelik önemli bir yardım müjdesini duyurdu. Buna göre, geri ödemesiz olarak 40.000 TL tutarında bir kredi desteği sağlanacak. Bu kredi için ilk 2 yıl boyunca ödeme yapılmayacak ve faiz uygulanmayacak. Ayrıca, 48 ay vadeli olarak 150.000 TL'lik bir kredi daha verilecek. Ayrıntılar haberimizde...

Yaşam koşulları artan enflasyonla birlikte zorlaşmaya devam ediyor. Özel bankaların yüksek faiz oranlarına rağmen kredi musluklarını sıktığı bir dönemde, nakit sıkışıklığı içinde olan birçok esnaf ve tüketici en uygun faiz oranlarıyla kredi bulma konusunda endişeleniyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, hem faizsiz hem de geri ödemesiz 40.000 TL kredi desteği sunan bir paketi duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamasına göre, piyasaları canlandırmak amacıyla toplamda 190.000 TL kredi desteği sağlanacak. Bu desteğin 40.000 TL'si geri ödemesiz olarak verilecek. Vatandaşlar, 18 yaşını doldurmuş herkes, ilk 2 yıl boyunca geri ödeme yapmadan ve faiz ödemeden, sonraki 48 ay boyunca ise faizsiz ve eşit taksitlerle ödeyerek 150.000 TL kredi desteğinden faydalanabilecekler. Ayrıca, 40.000 TL nakdi yardım da gerçekleştirilecek.

Peki, bu 190.000 TL nakdi yardım veya kredi desteği kime ve nasıl verilecek? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

BAŞVURU DETAYLARI AÇIKLANDI

ödeme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi verilen kredi desteklerini kabine üyelerine iletti ve yeni bakanlar, bu vaatleri yerine getirmek için açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, belirli bir gelir grubunun altında olan tüm ailelere aylık 2.392 TL nakdi yardım yapacaklarını tekrarladı. Hazine ve Maliye Bakanı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaatleri arasında yer alan geri ödemesiz 40.000 TL, faizsiz 150.000 TL kredi desteğinin başvuru tarihini duyurdu.

Buna göre, vatandaşlar 14 Temmuz 2023 tarihinden itibaren kamu bankalarına başvurarak bu krediden faydalanabilecekler. Özellikle evlenmek isteyen 18 ila 36 yaş arasındaki gençler, evlilik kredisi çekebilecekler. Bu pakette kız tarafına geri ödemesiz 40.000 TL sunulurken, damat adaylarına da faizsiz 150.000 TL nakit kredi imkanı sağlanacak.

Siz de bu fırsattan yararlanmak için 14 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Halkbank, Ziraat Bankası veya Vakıfbank gibi kamu bankalarına başvurabilir ve hemen bu krediden faydalanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN