Dolar kurunda yeri göğü titreten tahmin! Bu rakam hayal bile edilemezdi: O tarihte gerçek olabilir

Dolar kurunda yeri göğü titreten tahmin! Bu rakam hayal bile edilemezdi: O tarihte gerçek olabilir

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kuru hakkındaki açıklamala hız kazanıyor. Yatırımcılar tarafından büyük ilgi gören dolar fiyatındaki dalgalanmaların devam ettiği sıralarda heyecanlandıran eden açıklama geldi. Dolu dolu dolar yatırımı yapan vatandaşlara heyecanlandıran açıklama ile birlikte gündem değişti. Dolar kurundaki hareketlilik dikkat çekti. Bu fiyatları gören döviz bürosunda kuyruk oluşturuyor. İşte tüm detaylar...

DOLAR KURUNDA GÖRÜLMEMİŞ TAHMİN

Dolar fiyatlarında meydana gelen dalgalanma tüm hızıyla devam ediyor. Yatırımcıları endişelendiren dalgalanmalar üzerine 9 Mart dolar fiyatları yatırımcı ve vatandaşlar tarafından yakın takibe alındı. Döviz verilerine göre mevduatların toplamı 24 Şubat itibariyle 212 milyar 452 milyon dolara kadar gerileme kaydederken dolar kurundaki hareketlilik devam ediyor.

Uzmanlar tarafından elinde dolar bulunduran vatandaşa uyarılar gelmeye başladı. Dolar kurundaki artışın devam ettiği sıralarda birçok vatandaş döviz bürolarına giderek uzun kuyruklar oluşturdu. Yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilen dolar kurunun dalgalanması üzerine endişeler başladı.

Elindeki parayı dolar kuruna yatıran vatandaşlar ise uzmanlardan gelecek olan açıklamayı bekliyor. Yatırımcılar tarafından dolar kurundaki hareketlilik sonucunda yükselecek mi, yoksa düşecek mi sorusuna cevap aranıyor.

chast-deneg-sgorit-rossii-skie-banki-podgotovili-lovushku-dlya-vseh-kto-hochet-kupit-dollary-i-evro-6.jpg

DOLAR YATIRIMI PANİK YARATTI

Döviz hesapları geçtiğimiz yıl itibariyle yüzde 65 olarak belirlenmişti. Bankacılık mevduatında döviz hesapları payı ise yüzde 40'a kadar gerileme kaydetti. 24 Şubat tarihi itibariyle döviz mevduatlarında toplam rakam 2212 milyar 452 milyon dolara kadar gerilediği kaydedildi. Döviz mevduatlarında yaşanan gerileme ise vatandaşı paniğe sürükledi.

TCMB tarafından yapılan açıklama ile birlikte 24 Şubat 2023 haftası itibariyle bankacılık sektöründe yer alan mevduat 55 milyar 533 milyon TL tutarında artış sağladı. Mevduat toplamı ise 9 trilyon 693 milyar TL'ye kadar yükseldi. Bankalarda TL cinsi yatırımlarda yükseliş yaşanırken yabancı para yatırımında yüzde 2,2 oranında düşüş meydana geldi.

10720221148469243384.jpg

DOLAR 40 TL'YE YÜKSELEBİLİR

Elinde dolar bulunan vatandaşlara ise uzman isimler tarafından uyarılar yapılmaya başlandı. Yapılan uyarılar ile birlikte dolar kuruna özel tahminler geldi. Para Piyasaları Uzmanı Selçuk Geçer tarafından gelen isabetli tahminler üzerine yeni bir tahmin daha geldi. Yatırımcıların yakından takip ettiği uzman isim dolar kurunun ilerleyen günlerde 36 TL ile 40 TL arasına kadar yükselebileceğine vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN