Dolarda felaket seviye geliyor! Selçuk Geçer tarihi patlattı: 1 dolar 40 lira...

Dolarda felaket seviye geliyor! Selçuk Geçer tarihi patlattı: 1 dolar 40 lira...

Dolar kurundaki yükselişlerin önüne geçilmiyor. Her geçen gün üzerine koyan dolar kuruna dair Selçuk Geçer'den yeni açıklamalar geldi. Yatırımcıların merakla takip ettiği piyasaya dair açıklamalarda bulunan Geçer, doların 38 - 40 TL olacağı tarihi paylaştı. İşte tüm detaylar...

Döviz kurundaki hızlı yükselişin ardından yatırımcıların bir gözü uzman isimlerden gelen açıklamalara dikildi. Sürekli olarak yükselen döviz kuruna dair gelişmeler uzmanlar tarafından aktarılmaya devam ediyor.

SELÇUK GEÇER'DEN ÇARPICI BAŞLIK

Piyasada isabetli tahminleriyle daha öncesinde ismini duyuran Selçuk Geçer, yeni tahminlerini paylaştı. Euro'nun 30 TL'yi aşmasıyla birlikte ünlü ekonomist Selçuk Geçer köşe yazısında yatırımcılara seslendi. Samimihaber'de yer alan köşe yazısında dolar kuruna dair tahminlerini paylaşan ekonomist başlığında "Artık dolar 38" ifadelerini kullandı.

1449869.webp

DOLAR O TARİHTE 38-40 TL

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in yazısında yer alan bilgilerde dolar kuruna dair ileri tarihli bir tahmin bulunuyor. Tahmin vererek açıklamalarda bulunan Geçer, enflasyona göre rakam verdi.

Dolar kurundaki doğru değerin enflasyona dikkat edildiğinde 38 TL ile 40 TL aralığında olduğunu belirtti. Bu seviyelere ne zaman geleceği sorusuna ise cevap verdi. Selçuk Geçer açıklamalarında, "Bana göre en geç eylül-ekim. “O kadar çabuk mu?” diyenlere ise verilecek tek cevap; geç bile kalındı." ifadeleri yer aldı.

untitled-1-134.jpg

DÖVİZ YÜKSELME SEBEBİ

Döviz kurundaki hareketlilik ile birlikte yatırımcıların bir gözü uzmanlara dikilmişken bir diğer gözü ise faiz kararına dikildi. Faiz kararı ise bugün saat 14.00 itibariyle açıklandı. Uzman isim faiz kararı öncesinde yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz ay duyurulan karara değinerek şu şekilde açıklamalarda bulundu;

"Merkez Bankası’nın geçen ay ki kararı gösterdi ki doları baskılamak uğruna şimdilik faizde aşırıya kaçılmayacak. Dolar istenilen, yani hem yabancı hem yerlinin ikna olacağı seviyeye kadar faiz daha kontrollü artırılacak. Muhtemelen bu toplantıda maksimum 400 baz puan çok daha yüksek ihtimal 200 baz puanlık bir faiz artışı olacak. Bence de bu artırımlar kararında olur. İşte piyasa tam da bu düşük yükselişleri fiyatlıyor. Dolayısıyla döviz yükseliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN