Ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi, piyasa yıkıldı! Dudak uçuklatan dolar tahmini

Ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi, piyasa yıkıldı! Dudak uçuklatan dolar tahmini

Son zamanlarda sürekli olarak dalgalanmalar yaşayan dolar kuruna dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yatırımcıların yakından ilgilendiği dolar kuru birçok yatırım aracının değerinde rol oynuyor. Dolar kurundaki dalgalanmalar ise yatırımcıyı kararsız bir hale soktu. Fakat dolar kurunda korkutan senaryo geldi. İşte tüm detaylar...

YATIRIMCILARA EKONOMİSTTEN SERT UYARI

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalara ilişkin açıklamalarda bulunan para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer yatırımcıların dikkatini çekti. Dolar kuruna dair isabetli tahminleriyle gündemde yer alan ünlü ekonomist korkutan senaryoları tek tek açıkladı. Selçuk Geçer tarafından gelen açıklamaya göre şubat ayı ile birlikte dolar kurunda yükselişler yaşanacak.

Mayıs ayında gerçekleşecek olan seçim öncesinde ise rekor seviyelere ulaşması beklentisinde olduğunu duyurdu. Doların gerçek piyasadaki değerinin 24 TL olduğunu savunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, iktirandın baskı araçları ile seçim gününe kadar dolar kurunu düşürmeye odaklandığını belirtti.

Fakat dolar kurunda yapılan baskılanmaların etkisini koruyamadığı ve doların yükseliş için şartların yerinde olduğu bilgisini paylaştı. Türkiye'de kısa vadeli borçlanma tarihin en yüksek seviyesine çıkarken dolar kurunun yükselmediği bir durumun imkânsız olduğunu belirterek önümüzdeki hafta itibariyle doların yükselişe geçeceği tahminlerini paylaştı.

maxresdefault.jpg

SELÇUK GEÇER DOLAR/TL KURU 40 TL ÖN GÖRÜSÜNÜ PAYLAŞTI

Yatırımcıları sürekli olarak uyaran Selçuk Geçer yeni ön görülerini paylaşmaya devam ediyor. Borsa İstanbul'da yer alan istikrarsız performansa dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak hisse alım satım yapan vatandaşlara dikkat uyarısında bulundu.

Dolar fiyatlarının 40 TL'ye kadar yükselme potansiyelinin olduğunu belirten uzman isim yatırımcıları şaşkına çevirmeye devam ediyor. Selçuk Geçer uyarılarında elinde dolar olanların beklemesi gerektiğini belirtirken yatırım yapmayanların ise ilerleyen günlerde pişmanlık yaşayacağını vurguladı.

498489489-qapn-cover.jpg

YATIRIMCILAR DİKKATLİ KARAR VERMELİ!

Ekonomi açısından zorlu bir dönemde yatırımcıların risk alarak yatırımlarını bir adım ileriye taşıyabileceği vurgusu yapıldı. Risklerin göz önünde bulundurulduğu, dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket etmenin önemli olduğu ifade ediliyor. İlerleyen günlerde beklenen dolar yükselişi ile borsa performansındaki büyük dalgalanmalar nedeniyle yatırımcılar önemli bir karar vermelidir ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN