Ekonomistler yıl sonunu işaret etti: Enflasyon beklentisi yükseldi

Ekonomistler yıl sonunu işaret etti: Enflasyon beklentisi yükseldi

Seçimleri geride bırak Türkiye'nin gözü iktidarın alacağı ekonomik adımlarda. Vatandaş gıda fiyatları, konut kiraları ve temel ihtiyaç masraflarının altında ezilmeye devam ediyor. Ekonomistler yıl sonuna dikkat çekerek enflasyon beklentisini yükseltti.

Türkiye, iktidarın aldığı yanlış politikalar nedeniyle uzun süredir ekonomik krizle boğuşuyor. Resmi verilerin sunduğu verilerise sokağı yansıtmıyor. Alım gücü düşen vatandaşın cebini en çok gıda fiyatları yakıyor. Uzmanlar, yıl sonu enflasyon beklentilerini de yükseltti.

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 0,07

TÜİK tarafından 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketine göre ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,07 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde eksi 1 ve en yüksek yüzde 2,4 aralığında yer aldı.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,07) göre bir önceki ay yüzde 43,68 olan yıllık enflasyonun yüzde 39,62'ye ineceği hesaplanıyor. Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi mayısta yüzde 46,26'dan 47,32'ye yükseldi. Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,39 artış göstermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN