Elektrikli otoda ilk iflas geldi! 100 bin araç üretecek kapasitesi vardı... Dev firma kepenkleri indirdi

Elektrikli otoda ilk iflas geldi! 100 bin araç üretecek kapasitesi vardı... Dev firma kepenkleri indirdi

Dünya genelinde yaşanan Koronavirüs pandemisi ve savaşlar ülkeleri ekonomik krize sürüklemeye devam ediyor. Ülkemizde de hissedilen bu küresel kriz dev şirketlerin iflas etmesine neden olmaya devam ediyor. Özellikle ham maddelerdeki artış ve tedarik sorunu firmaların elini kolunu bağlarken gelen son iflas haberi herkesi şoke etti. Elektrikli otoda ilk iflas geldi! 100 bin araç üretecek kapasitesi olan dev firma kepenkleri indirdi. İşte detaylar haberimizde...

Küresel piyasalar ekonomik krizin pençesinde. Koronavirüs pandemisinde yaşanan tedarik ve ham maddelerdeki artış dev firmaların elini kolunu bağlamış durumda. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Filistin savaşı küresel piyasaları yangın yerine çevirdi. Yaşanan kriz dev firmaları olumsuz etkilerken bir son dakika iflas haberi daha geldi. Elektrikli otoda ilk iflas geldi! 2015 yılında üretime başlayan ve yıllık 100 bin araç üretme kapasitesine sahip olan Çin merkezli WM Motors kepenkleri indirdi. Dev firma resmen iflas etti!

DEV FİRMA RESMEN KEPENKLERİ İNDİRDİ!

Saadettin Kaleci'nin özel haberine göre, fiyatlardaki yukarı yönlü artış ve maliyetlerdeki artıştan dolayı elektrikli otomobil üreticisi WM Motors da kepenkleri indirdi. Uzmanlara göre Çinli elektrikli araç girişimi WM Motor, ön yeniden yapılandırma süreci için başvuruda bulunduğunu ve bunun, dünyanın en büyük otomobil pazarındaki fiyat rekabeti kızışırken Çin'in elektrikli araç üreticileri arasında ümit verici bir öne çıkmanın sona erdiği belirtiliyor.

hghggh-2023-10-17t093114-677.jpg

100 BİN ARAÇ ÜRETECEK KAPASİTESİ VARDI

Şirket, Salı günü resmi Weibo hesabında yayınlanan bir bildiride, "WM Motor'un planlanan yeniden yapılanması, yeniden doğuşunu gerçekleştirmek için dünyanın dört bir yanından stratejik yatırımcıları tanıtacak" dedi ve Şangay'daki bir mahkemenin şirketin Ekim ayındaki ön yapılandırma başvurusunu kabul ettiğini ekledi.

gfggf-37.jpg

ABD'de listelenen ikinci el otomobil satıcısı Kaixin Auto Holdings (K640.F), Eylül ayında sorunlu EV üreticisiyle bağlayıcı olmayan bir satın alma ön protokolü açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN