Elinde doları olanlar o tarihi beklesin! Selçuk Geçer doların pik yapacağı zamanı açıkladı, bir doları bile olanlar dikkat!

Elinde doları olanlar o tarihi beklesin! Selçuk Geçer doların pik yapacağı zamanı açıkladı, bir doları bile olanlar dikkat!

Döviz kurunda yaşanan hareketlilik vatandaşların gündeminde. 2022 yılının başından bu yana sürekli olarak artışa geçen dolar kurunun önü bir türlü kesilemiyor. Yeni yılla beraber vatandaşlar dolar kurunda ilerleyişin nasıl olacağını merak etmeye başladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru için yeni bir tahminde bulundu. Elinde doları olanlar o tarihi beklesin. Selçuk Geçer tarih vererek pik yapacağı zamanı açıkladı. İşte Selçuk Geçer'in dolar için yaptığı flaş tahmin...

Altın ve dolar kuru fiyatlarıyla ilgili yaptığı tahminlerle dikkat çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni yılın ilk tahminin paylaştı. 'Elinde dolar olanlar sabırlı olun' diyen Geçer, tarih vererek doların pik yapacağını söyledi. Bir doları bile olanlar dikkat. Bu rakam ilk defa konuşuluyor, doları olanlar köşeyi döndü. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi? 1 dolar ne kadar? Bugün dolar kuru kaç TL? İşte Selçuk Geçer'in dolar kuru için verdiği seviye ve rakam...

ELİNDE DOLAR OLANLAR DİKKAT!

Tahminleriyle herkes tarafından yakından takip edilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 2023 yılının ilk özel tahminin paylaştı. Dolar kuru için öyle bir tahminde bulundu ki duyanların ağzı açık kaldı. Elinde dolar olanlar yaşadı. 'Sabırlı olun' uyarısında bulunan Geçer, tarih vererek açıkladı.

ENFLASYON VE DOLAR KURU ARASINDAKİ İLİŞKİ

2022 yılının başından bu yana dolar kurunun istikrarlı bir şekilde yükseldiğini ifade eden Selçuk Geçer, enflasyon rakamlarına dikkat çekti. Geçer, dolar kuru yüzde 39 civarında seyrederken, Türkiye'de enflasyon oranı yüzde 84 olduğunu söyledi. TL enflasyon düşüşünde fark olduğunu söyleyen Selçuk Geçer, aradaki farkın 45 puan olduğuna ve bu farktan dolayı minimum dolar değerinin 24 TL olduğuna dikkat çekti.

DOLARIN PİK YAPACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Asgari ücretin artırılması ile birlikte enflasyonun düşeceğine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor ancak Selçuk Geçe hükümetin 'enflasyon düşecek' iddiasına katılmayarak, enflasyonun 2023'ün ilk 3 ayında zirveye çıkacağını ve bu yükselişin de dolar kurunu etkileyeceğini savunuyor. Dolarda yaşanacak yükselişin önüne geçilemeyeceğini ifade eden Geçer, şunları söyledi:

"Enflasyonun yüzde 30'a düşeceğini söylüyorlar ki bu tamamen bir aldatmaca. Asgari ücretin açlık sınırının yarısında kalması bekleniyor. Türkiye'de doları kontrol altına almak için çok büyük bir kaynak heba edildi, doların reel kuru 24 seviyelerinde ve bu baskıyı daha fazla sürdüremez. Dolar er ya da geç eski seviyesine geri döner. 2023'ün ilk aylarında reel seviye. 24'e kadar çıkacak."

fdvfdvd-1.jpg


Selçuk Geçer, "Baskıdan sonra dolar hala 18 lirada mı tutulacak?" sorusuna yanıt olarak, "Tabii ki baskı nedeniyle 18 lirada tutuluyorsa ve zaten 24 lira ise o zaman asgari ücret yine aynı olacak" dedi.

DOLAR NE KADAR?

Dolar önceki kapanışını 18,7467 TL'den yaptı. Dolar, geçtiğimiz gün 18,7399 TL alış, 18,7536 TL satış fiyatından işlem gördü. Dolar 5 Ocak 2023 Perşembe günü 18,7437 TL alış, 18,7543 TL satış fiyatından el değiştiriyor.

dfbdfbd-4.jpg

EURO KAÇ TL?

Önceki kapanışını 19,9418 TL'den yapan Euro 19,9115 TL alış, 19,9722 TL satış fiyatından işlem gördü. Euro bugün 19,9332 TL alış, 19,9771 TL alış fiyatından el değiştiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN