Emekli zammına enflasyon dopingi! Yeni hesaplamalar ortaya çıktı: En düşük en yüksek 2023 emekli maaşı belirlendi! Tabloya bak hemen öğren

Emekli zammına enflasyon dopingi! Yeni hesaplamalar ortaya çıktı: En düşük en yüksek 2023 emekli maaşı belirlendi! Tabloya bak hemen öğren

Emekli maaşı artışlarında son dakika trendleri yakından izleniyor. Yıl sona ererken, emekli aylıkları ve Ocak zammı sonrası emeklilik büyümesine ilişkin araştırmalar ivme kazanmaya başladı. Emekli maaşlarındaki artışa eşlik eden refah payı sinyalleri de ön plana çıktı. İşte 2023'te memur, Bağ-Kur ve SSK emekli maaşı artışlarının olası tahmini...

Emeklilerin gözü kulağı bu haberdeydi! 2023'ün ilk ayı olan Ocak, 6 aylık oran ve emekli zam oranını belirleyecek. Peki, 2023 Ocak'ta emekli maaşı zammı yüzde kaç olacak? İşte en son emekli maaşı artış trendleri ve asgari emekli maaşı artışına ilişkin son bilgiler...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Bakanlar toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin pek çok konuyu ele aldı. Emekli maaşı zam duyurusunda dikkat çeken başlıklar şöyle:

Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği ortada iken hala etiketlerin başka hesaplarla belirlenmesi doğru değildir. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerindeki gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesi arkasına sığınan haramzadeler tarafından akamete uğramasını izleyemeyiz.

EMEKLİ ZAMMINDA SON TAHMİNLER

SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz ayından itibaren beş aylık enflasyon oranına bağlı olarak en az yüzde 14,04 maaş zammı alacak. Kesin artış, Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklandığı Ocak ayında belirlenecek. Bu tabloya göre emekli memurlar en az 15.11 maaş zammı alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde olduğu gibi Ocak ayında Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanması maaş artışlarını daha net hale getirecek.

MAAŞ ZAMMI SENARYOLARI

Enflasyon Olasılığına göre SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarının Ocak ayı zammı oranları  şu şekilde:

% 65,2 % 16,05

% 70,5 % 19,75

% 73,7 % 22,03

% 78,6 % 25,45

REFAH PAYI ARTIŞI OLACAK MI?

İşverenlerin satın alma gücü, özellikle geçen yıl enflasyondaki keskin artış nedeniyle düştü. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ücret enflasyonunun yarattığı tahribatı onarmak için refahı artırmaya yönelik çalışmalar yapıldığı kulislere yansıdı.

Bu yılın Ocak ayında, bir toplu iş sözleşmesi, memurun maaşına %5, ayrıca %2,5 zam yaptı. Gelecek yıl Ocak ayında da benzer bir artış bekleniyor.

AK Parti hükümetleri 2003, 2004, 2005, 2010 ve 2011 yıllarında sosyal yardım aylıklarını artırdı. 2003 yılındaki refah artışı istikrarlı bir artış olarak uygulanmış, diğer yıllarda ise genellikle daha düşük emekli maaşları için daha büyük orantılı artışlar şeklinde olmuştur. Bu yıl 3500 lira olarak belirlenen asgari emekli maaşı, gelecek yıl artacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN