Enflasyon rakamları 'temmuz' zammına nasıl yansıyacak?

Enflasyon rakamları 'temmuz' zammına nasıl yansıyacak?

Bugün ENAG ve TÜİK nisan ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından SGK Uzmanı Erdursun temmuz ayında yapılması gereken zam oranını hesapladı. Erdursun, TÜİK enflasyonuna göre ortalama yüzde 22.85, ENAG'a göre ise yüzde 43.61 oranında zam yapılması gerektiğini kaydetti.

Nisan ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından gözler temmuz ayında yapılacak zam oranına çevrildi. TÜİK'e göre nisanda tüketici enflasyonu aylık yüzde 2.39, yıllık yüzde 43.68 oldu. ENAG'a göre ise nisanda tüketici fiyatları aylık yüzde 4.86, yıllık yüzde 105.19 oranında arttı.

'YÜZDE 43.61 ZAM VERİLMESİ GEREK'

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ENAG enflasyonu verilerine göre memura, memur emeklilerine, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılması gereken zammı sosyal medya hesabından açıkladı.

Erdursun paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Nisan ayı TÜİK enflasyonu yüzde 2.29 ENAG enflasyonu ise yüzde 4.86, Mayıs, Haziran ayı TÜİK enflasyonu aylık bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Temmuz’da ortalama yüzde 22.85 zam(enflasyon farkı) verilir… ENAG’a göre ise yüzde 43.61 zam verilmesi gerekir!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN