Et fiyatları tepetaklak oldu! 200 TL'nin altına düşmüştü: 450 TL olacak iddiası pes dedirtti!

Et fiyatları tepetaklak oldu! 200 TL'nin altına düşmüştü: 450 TL olacak iddiası pes dedirtti!

Et fiyatlarına gelen zam ve indirim haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz yıl başından bu yana sürekli olarak zamlanan et fiyatları 300 TL'nin üstüne kadar çıkmıştı. Ramazan ayında sabit tutulan et fiyatları ile ilgili ortaya atılan iddia pes dedirtti. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, kötü haberi duyurdu. Et fiyatlarına dev zam geliyor! 450 TL'ye kadar çıkacak. İşte detaylar haberimizde...

Türkiye'de yaşanan enflasyon gıda fiyatlarında büyük zamlara neden olmaya devam ediyor. Ramazan ayında sabitlenen et fiyatları ile ilgili ortaya atılan son iddia ise herkesi şoke etti. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu'nun açıklamaları mutfaklarda yangına neden oldu. 200 TL'nin altına kadar düşen et fiyatlarına büyük zam geliyor. 450 TL'ye kadar yükselecek! Şimdiden hazır olun.

ET FİYATLARINA DEV ZAM GELİYOR!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, yaptığı açıklamalarda turizm sezonun açılması nedeniyle birçok üründe zam yapılacağını söyledi. Özellikle et fiyatlarına dikkat çeken Solakoğlu, kötü haberi duyurdu. Solakoğlu, bu artışlardan et ve süt ürünlerinin de nasinini alacağını belirterek, kıymanın kilosunun 350 TL'den 480 TL'ye kadar yükseleceğini söyledi.

kjkjkjkjkj-3.jpg

"KIYMANIN KİLOSU 450 TL OLACAK"

Kıymanın kilosunun 450 TL'ye kadar çıkacağını belirten Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, şunları söyledi:

"Et fiyatı çok yüksek seyrediyor. Geçen yıl düşük seyretmesine rağmen inekler kesildi. Şimdi et fiyatları yüksek seyrediyor yine kesiliyor. Bir inek kesildiği zaman yaklaşık 300 kilo kemikli et üretir. Kilosu 200 TL ortalamadan satıldığında 60 bin TL topluyor çiftçi. Faiz oranlarının yüzde 30 olduğu yerde çiftçi ineği kestiğinde ve bunu faize koyduğunda yılda 20 bin TL kazanabilir.

hjjhhj-49.jpg

Öbür taraftan 12 liraya kadar çıkan çiğ sütün litresi 10 liraya kadar düştü. Çiftçi yüzde 20 kayıpta. Artık çiftçi şunu hesaplıyor “İneği beslesem litresinde 1 lira kazansam en fazla yılda 10 bin TL kazanırım." diyor. Ayrıca yem ve çekeceği eziyet var riske almıyor ve ineği kesime gönderiyor."

"ARTIK SON KALAN İNEK VE DAMIZLIKLAR KESİLİYOR"

Hayvancılığın artık yeterince olmadığını ve stokların tüketildiğini belirten Solakoğlu, "Artık son kalan inekler, damızlıklar kesiliyor. Bu yine peşinde yeni bir et krizini tetikleyecek. Bunun telafisi de mümkün değil. Şimdi et ithalatında 500 bin hayvan için iktidar düğmeye bastı. Bunun için Türkiye’nin bulması gereken finansman 600 milyon dolar. Bu kur üzerinde de ciddi baskı yapar.

Bunun üzerinde damızlık ve kasaplık hayvan koyduğunuzda 1.5-2 milyar dolar mertebesinde acil döviz ihtiyacı ortaya çıkarıyor. Şu anda Bursa’da damızlık için 5 bin adetlik talep var. Üretici sanki et fiyatları yüksek ithalat ucuzmuş gibi düşünüyor. Elindeki hayvanları satıp ithal edip yerine koyarım diyor. Bu da her hayvan için 3 bin 500 dolar demek. Kesilen hayvan açığını kapatmak için ilk aşamada 15 milyar dolarlık ithalat yapılması lazım. Türkiye’de tüketilen yemin yüzde 50’si ithal. Bu kötü bir sarmal." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN