Görmedim duymadın demeyin! Bakanlık beklenen açıklamayı yaptı! 2.392 TL hesaplara yatırılıyor

Görmedim duymadın demeyin! Bakanlık beklenen açıklamayı yaptı!  2.392 TL hesaplara yatırılıyor

Mart ayı ile birlikte devlet destek ödemeleri hakkındaki araştırmalarda hız kazandı. Yeni ay ile birlikte bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri de hesaplara yatırılmaya başladı. İşte devlet destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yararlandığı devlet destek ödemeleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan farklı ödemeler Mart ayında da hesaplara yatırılıyor. 2023 yılı Mart ayı itibariyle destek ödemelerinin ne kadar olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Devlet destek ödemeleri kapsamında yer alan engelli aylığı ödemelerinin ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte devlet destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR?

2023 yılı ile birlikte asgari ücret ve memur maaşlarına zam yapılırken destek ödemelerine de memur zamları oranında bir artış yapıldı. Yapılan zam oranları ile birlikte engel oranına göre yapılan ödemelerde tek tek açıklandı. Engel oranı %40 ile 69 arasında yer alan vatandaşlar 1594 TL, %70 ve üzeri olan kişiler ise 2.392 TL ödeme olacak.

para-vermek.jpg


SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ YATIRILDI MI?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi vatandaşlara ulaştırılan destek ödemeleri düzenli olarak yapılan ödemeler arasında yer alıyor. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan ödemeler Mart ayında da devam ediyor. Destek ödemeleri hakkında güncel bilgileri araştıran vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden detayları öğrenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN