Hatice Kolçak'tan şok altın açıklaması! 'Gram altın 1715 lira değil' İddiasıyla piyasaları sarsıyor! Maalesef kötü haber geldi!

Hatice Kolçak'tan şok altın açıklaması! 'Gram altın 1715 lira değil' İddiasıyla piyasaları sarsıyor! Maalesef kötü haber geldi!

Gram altın hakkında tüm öngörülerini isabetli bir şekilde yapan ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, altının gerçek değerini açıklarken kıyıda kötü bir haber bıraktı.

Hatice Kolçak'ın açıklamalarına geçmeden önce, piyasaların mevcut durumuna bir göz atalım. Gram altının 1.700 TL'ye, bir Euro'nun ise 30 TL'ye tırmanmasının ardından Fatih'teki Kapalıçarşı'da bir kıpırdanma hissedildi.

Kapalıçarşı'da öğleden sonra 15.00 gibi, gram altın alış fiyatı 1.726 lira iken, satış fiyatı 1.735 lira olarak görüldü. Dolar alış 27 lira 50 kuruş, satış ise 27 lira 20 kuruş, Euro alış 30 lira 37 kuruş, satış 30 lira 54 kuruştan işlem gördü.

Birikimlerini altına yatırmayı tercih edenler, bunu bir güvenli liman olarak gördüklerini dile getiriyor. Kapalıçarşı'daki tüccarlar da vatandaşların yatırımlarını altına yönlendirdiklerini belirtiyorlar.

Çarşıdaki 'Ayaklı Borsa'da dolar, altın ve eurodaki artış sebebiyle bir hareketlenme olduğu gözlemlendi. Bazı vatandaşlar, Türk lirasına ihtiyaçları olduğu için dolar ve altınlarını bozdurduklarını ifade ettiler.

2-005.jpg

Çarşıya gelen vatandaşlar, kur artışı sebebiyle endişe içerisinde olduklarını ifade ediyorlar. Piyasa uzmanları ise, doların 28 liraya çıktıktan sonra 25 lira civarına geri düşmesini bekliyorlar.

Bunun yanı sıra, Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, gram altınla ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu.

Hatice Kolçak'ın yaptığı açıklamada, "Gram altındaki bu durum dolar kurundaki artıştan kaynaklanıyor.

Şimdi benim kur beklentim 30-31 lira çıktığı için gram altın beklentim de 2.000 lira ve üzeri olmuştur.

Tren artık hareket etti. TL'ye sahip olanlar ne yapacağız diye soruyorlar.

KKM veya trend olan şeylere yönelmek gerekiyor. Gram altın yukarı, dolar yukarı.

Fiziki alanda ise, gerçek rakam şu an için 1882 lira.

Yani, fiziki altının gerçek değeri bu. Gram altında bir yükseliş mevcut.

Bu devam edecek, artık alım fırsatı vermeyecek gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN