Muhalefetin ekonomi kurmaylarından faiz yorumu: 'Rasyonel zemine dönme' umutlarını yok etti

Muhalefetin ekonomi kurmaylarından faiz yorumu: 'Rasyonel zemine dönme' umutlarını yok etti

Merkez Bankası'nın politika faizinin yüzde 8.5'ten yüzde 15'e çıkarmasını muhalefetin ekonomi kurmayları değerlendirdi. Gelecek Partili Kerim Rota “Bugünkü TCMB kararı 'Rasyonel zemine dönme' umutlarını yok etmiştir. Bebek adımları ile engeller ve zorluklar aşılamaz” dedi. İYİ Partili Prof. Dr. Bilge Yılmaz ise “Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız. AK Parti’nin piyasaya sürdüğü 'rasyonele dönüş' sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük” dedi.

Merkez Bankası'nın politika faizinin yüzde 8.5'ten yüzde 15'e çıkarmasını muhalefetin ekonomi kurmayları değerlendirdi. Piyasaların yukarı yönde sert tepki gösterdiği fazi kararına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Gelecek Partilisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'rasyonel zemine dönüş' çıkışını hatırlatarak şunları söyledi.

kerim.jpg
Kerim Rota

Atılan adımı yetersiz ve 'mış gibi' yorumlayan Rota “Ülkemizin bunları tekrarlayarak kaybedecek vakti ve kaynağı yoktur” dedi. Rota şu ifadeleri kullandı:

'TÜRKİYE'NİN KAYBEDECEK VAKTİ DE KAYNAĞI DA YOK'

“Bugünkü TCMB kararı 'Rasyonel zemine dönme' umutlarını yok etmiştir. Bebek adımları ile engeller ve zorluklar aşılamaz. Uzun yıllardır 'mahçup' para politikası uygulamalarını, 'mış gibi' yapan bürokratları, bugünü ıskalayıp yarını vaatlerle süsleyenleri zaten denemiştik. Ülkemizin bunları tekrarlayarak kaybedecek vakti ve kaynağı yoktur. Aylardır "rasyonel zeminde olmayanların" katılımıyla yazılan bugünkü PPK metninde de, enflasyonla kararlı mücadele, önceki yanlış uygulamalara itiraz, şeffaflık ve hesap verilebilirlilik yoktu.”

'SEÇİM BİTTİ VE HEP BİRLİKTE İKTİDARIN ÇÖZÜMÜNÜ GÖRDÜK'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan Merkez'in kararına ilişkin yaptığı paylaşımda “Seçimlerden önce ana akım TV kanallarında hükümete yakın gazetecilerle ya da siyasetçilerle karşılıklı konuşurken hepsi bir ağızdan aşağıda Sn.Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı tekrar ediyorlardı! İzleyenler bilir, sık sık programın bir noktasında “sizin faiz artırmak dışında çözümünüz yok” diyorlardı! Seçim bitti ve hep birlikte iktidarın çözümünü gördük! İşin daha acısı güven vermeyen halleri nedeniyle faizi artırdıkları ile kalıyorlar!” dedi.

serk.jpg
Serkan Özcan

'YETKİNİZ YOK, CESARETİNİZ YOK, EKİBİNİZ YOK, PROGRAMINIZ YOK'

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz da Merkez Bankası'nın faiz adımını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yorumladı. Hükümete ve ekonomi yönetimine yüklenen Yılmaz “Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız” dedi.

Yılmaz Paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 'Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız. Yetkiniz yok, cesaretiniz yok, ekibiniz yok, programınız yok. Yarattıkları garabetin kendilerini de yutacağını fark edince AK Parti’nin piyasaya sürdüğü 'rasyonele dönüş' sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük.

bilge.jpg
Bilge Yılmaz

'TÜRKİYE’NİN YETERSİZ ADIMLARLA GİDEBİLECEĞİ BİR YER KALMADI'

Ekonomide kurtuluşumuz etkili bir para politikası ve iyi hazırlanmış bir istikrar programı ile mümkün ama ortada rasyonel politikalara dönüşü başaracak ne kadro ne istikrar programı var. Türkiye’nin yetersiz ve zayıf adımlar ile gidebileceği bir yer kalmamıştır. Hiçbir güvenilirliği ve saygınlığı kalmayan bir kurulla yol almaya çalışmak ödenecek maliyeti ağırlaştırır. Unutulmamalıdır ki, bugün yaratılan sahte iyimserlik yarınımızdan çalınan güvendir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN