Ekim ayında yeni rekor! Otomotiv satışları patladı

Ekim ayında yeni rekor! Otomotiv satışları patladı

Ekim ayında otomobil ve hafif ticari araç satışında patlama meydana geldi. Toplamda 100 bin araç ile tüm zamanların en çok araç satışı yapılan ekim ayı olurken geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 74'lük bir artış yaşandı.

Bir önceki ekonomi yönetiminde yapılan yanlış politikalar vatandaşı yatırım aracı olarak otomotiv sektörüne yöneltmişti. Yükselen döviz kurları ve birinci el tedarik zincirlerinde yaşanan aksaklıklar otomobil piyasasında fiyatların katlanmasına ve vatandaşın ikinci el piyasasına yönelmesine neden olmuştu.

EKİM REKORU KIRILDI

2023 yılının ekim ayındaysa otomobil satışlarında ‘ekim rekoru’ kırıldı.

Bloomberg HT’nin aktardığına göre 2023 Ekim’de otomobil ve hafif ticari araç satışı 2022 Ekim’e göre yüzde 55,4 artarak 101 bin 367 adet oldu. Böylelikle ekim rekoru kırılmış oldu.

BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 74 ARTTI

Ekimde otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 74,1 artarak 82 bin 611 adet, hafif ticari araç satışı yüzde 5,5 artarak 18 bin 756 adet oldu.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 10 yıllık ekim ayı ortalama satışlara göre 2023 Ekim’de yüzde 55,7 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN