Selçuk Geçer konuştu vatandaş şaşırdı! Araç fiyatları uçacak, konut fiyatları çakılacak

Selçuk Geçer konuştu vatandaş şaşırdı! Araç fiyatları uçacak, konut fiyatları çakılacak

Ekonomist Selçuk Geçer, son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.Dolarda görülen hareketliliğin bir süre devam edeceğini ifade eden Geçer, araba ve ev fiyatları için uyarılarda bulundu. İşte Selçuk Geçer’in o açıklamaları…

Dolar kurunda en yüksek tahminleri veren Selçuk Geçer, hakkında suç duyurunda bulunulmuştu. BBDK'da tarafından suç duyurusunda bulunulan Geçer, yeni tahminlerini açıkladı. Hükümetin ekonomi politikasında izlediği yol hakkında eleştirilerde bulunan Selçuk Geçer, dolar kurunda görülen yükselişin devam edeceğini belirtti. İhracat da her geçen gün daralma olduğunun altını çizen Geçer, ilerleyen günlerde dış ticaret açığının artacağını belirtti. Bu kapsamda her geçen gün dolara ihtiyaç duyulacağını vurgulayan Geçer, dolar kıtlığı yaşanacağını ve büyük bir kırılma ile karşı karşıya kalınacağını söyledi. İşte Selçuk Geçer’in o açıklamaları…

DOLAR YÜKSELİŞE DEVAM EDECEK

Ortaya çıkan durum doğrultusunda dolar fiyatlarının artacağını belirten Selçuk Geçer, doların azalmasının hem piyasada hem de ekranlarda sert şekilde görülmesine neden olacağını ifade etti. Geçer, kurun yukarı doğru çıkması durumunda enflasyonun artacağını belirtirken işsizlik sorunlarının da ortaya çıkacağını vurguladı. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörünün karını katlamaya başladığının altını çizen Geçer, Türkiye'deki yoksulluk sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu vurguladı.

Geçer açıklama

 %100 ARTIŞ OLACAK

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Selçuk Geçer, dolar fiyatlarında %100 hareketin oluşabileceğini aktardı. Dış ticaret açığı nedeniyle kısa vadeli borçlar da dolar kıtlığı yaşanacağını söyleyen Geçer,” Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. Yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz" ifadelerini dile getirdi.

KONUT FİYATLARI ÇAKILACAK

Artan araç fiyatları konusunda devlet tarafından getirilen 6+6 kuralını eleştiren Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunun ele alınması gerektiğini aktardı. Kıtlık ekonomisinin yakın olduğunun altını çizen Geçer, demir, alüminyum ve çip üretimindeki azalmanın araç fiyatlarında artışa neden olabileceğini söyledi. Selçuk Geçer, Hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin de seçime dönük bir adım olduğunu belirten Geçer, konutta yaşanacak olan talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini bu nedenle araba fiyatlarının yükselirken konu fiyatlarının düşeceğini söyledi. Üretim sorununa Küresel çapta bakılması gerektiğini vurgulayan geçer araç sayısı azalırken fiyatlarının da artacağını aktardı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN