Selçuk Geçer piyasaları alt üst etti! Doların ne kadar olacağını resmen açıkladı: O günü bekleyin!

Selçuk Geçer piyasaları alt üst etti! Doların ne kadar olacağını resmen açıkladı: O günü bekleyin!

Merkez Bankası ve Fed tutanakları sonrası dolar kurunda hareketlilik başladı. Hafif yükselişe geçen dolarda ibre yön değiştirmiş durumda. Yatırımcılar ise 'Dolar kuru yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne kadar olacak?' sorularını araştırıyor. Bu süreçte dolar borcu olanları uyaran ünlü ekonomist Selçuk Geçer, o tarihi işaret ederek doların ne kadar olacağını açıkladı. Dolar öyle bir seviyeye çıkacak ki dolar borcu olanlar yandı! İşte Selçuk Geçer'in dolar tahmini...

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. Merkez Bankası'nın yüzde 50 baz puanlık faiz düşürmesi sonrası piyasalarda hareketlilik başladı. Dolar kurunda ibre yön değiştirirken hareketli dakikalar yaşandı. Yatırımcılar ise 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Yaptığı tahminlerle dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar borcu olanlardı uyardı. Piyasalar altüst olacak. Dolar o tarihte uçuşa geçecek, şimdiden kendinizi ayarlayın. İşte Selçuk Geçer'in dikkat çeken uyarıları...

DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT! SELÇUK GEÇER UYARDI

Enflasyonun şuan için düşmeyeceğini ve bu durumun giderek zorluk çıkaracağını ifade eden Selçuk Geçer, "Türkiye’de doları denetim altına alabilmek amacıyla çok büyük bir kaynak heba edildi, doların reel kuru 28 düzeylerinde ve bu baskıyı daha çok sürdüremez." dedi.

jhhjjhhj.jpg

Pandeminin Türkiye ekonomisine ağır yaralar verdiğini ancak toparlanma sürecine girildiğini belirten Geçer, küresel piyasalardaki belirsizlikler ve risklere dikkat çekti. Bu risklerin dolara yön vereceğini ifade eden Selçuk Geçer, tarih vererek uyardı.

TARİH VEREREK BEKLEDİĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI

Türkiye'de yaşanan ekonomik süreçlerin doların kaderini belirleyeceğini ifade eden Selçuk Geçer, tarih verdi. Özellikle Türkiye’nin dış politika ve siyasi istikrarının, ekonomik performansa doğrudan etki edeceğine dikkat çeken Geçer, yatırımcıların da bu faktörleri dikkate alarak hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

ghhghghg-9.jpg

Yani kısacası Selçuk Geçer açıklamalarında, doların zirve yapacağı tarih 2023 yılının son çeyreği olarak öngörülüyor. Ancak, bu öngörüde belirsizliklerin ve risklerin devam ettiği göz önünde bulundurulmalıdır.

26 ŞUBAT DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son kapanışını 18.8748 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 18.8722 liradan, satış fiyatı ise 18.8774 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

%-0.07'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün aşağı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 20.0099 TL'den yapan euro şu anda 20.0039 TL alış ve 20.0161 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN