Türkiye 3 Körfez ülkesine TOGG hediye edecek

Türkiye 3 Körfez ülkesine TOGG hediye edecek

Hükümet seçim sonrası Körfez ülkelerine ziyaretlerini sürdürürken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘yerli’ otomobil TOGGg’un gelecek haftaki Körfez ziyaretinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar’a hediye edileceğini söyledi.

Ekonomi yönetimi seçim sonrası döviz bulabilmek için Körfez’e ziyaretlere başlamıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katar ziyaretinde bulunmuş, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta Körfez ülkelerini ziyaret etmeye hazırlanırken, heyette Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de yer alacağı belirtildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘yerli’ otomobil Togg’un gelecek haftaki Körfez ziyaretinde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Katar’a hediye edileceğini söyledi.

Togg’un üretilmesinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin katkısı olduğuna vurgu yapan Kacır, hedefin 2032’ye kadar 1 milyon araç üretimi olduğunu söyledi. Yerli ve milli aracın yollara çıkmasının ardından Azerbaycan’a ve Türkmenistan’a Togg hediye edilmiş ve beğeni toplamıştı.

Kacır, bu kapsamda dost ülkelere Togg hediyelerinin devam edeceğini söyleyerek ‘’ Malum Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) son Şampiyonlar Ligi finali vesilesiyle geldiklerinde Devlet Başkanına Togg hediyesini arz etmiştik Cumhurbaşkanımızın huzurlarında. Şimdi o hediyeleri inşallah önümüzdeki hafta götüreceğiz, ama malum Körfez gezisi 3 ülke, inşallah 3 ülkeye de Togg hediye edilecek, yani Suudi Arabistan’a ve Katar’a da hediye edilmiş olacak. Tabii Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki diğer üye ülkeler de inşallah önümüzdeki dönemde bizim için hediye edeceğimiz, Togg’u hediye edeceğimiz diğer adresler olacak’’ ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN