Uzay filmi değil tamamen gerçek! Bu ekskavatör hem elektrikli hem de yapay zekalı

Uzay filmi değil tamamen gerçek! Bu ekskavatör hem elektrikli hem de yapay zekalı

Bu gördüğünüz uzay filminden bir kare değil, tamamen gerçek! Bu ekskavatör hem elektrikli hem de yapay zeka destekli! Hyundai'den iş makina

NESİBE GÖVEN ATALAY

CES 2024'te HD Hyundai, yapay zeka destekli Concept X ekskavatörünün tam ölçekli bir versiyonu ile büyük ilgi çekti. Bu ekskavatör, elektrikli tahrik sistemine ve dört mafsallı "tank ayağı" gibi yenilikçi özelliklere sahip. HD Hyundai'nin Başkanı ve CEO'su Young-cheul Cho, "Xite Transformation" teknoloji paketinin, emniyet, güvenlik, tedarik zinciri sorunları ve iklim değişikliği gibi acil sorunları çözmeyi amaçladığını belirtti.

2025 YILINDA HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

yapay-zeka-destekli-ekskavator.png

Bu yenilikçi teknoloji, ayrıca şantiyelerdeki vasıflı ekipman operatörlerinin azalması gibi sorunlara da çözüm getiriyor. Richard Ries'e göre, "Xite Transformation, otonom çalışma sahası gerçeğe dönüşene kadar operatörlere olan bağımlılığı azaltacak." Bu ekskavatör, tamamen elektrikli çalışıyor, yani hem elektrikli tahrik sistemine sahip hem de hidrolik yağ yerine elektrik motorları ve aktüatörler kullanıyor. Bu, piyasaya sürülen üç konseptten ilki ve diğer ikisi olan mafsallı taşıyıcı ve kompakt tekerlekli yükleyicinin 2025 yılında hizmete girmesi bekleniyor.

Hyundai Concept X at CES2024

HD Hyundai, operatörlerin hayatını kolaylaştırmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, operatörlerin makinelerinin kovasının içindeki materyalleri daha iyi görmelerini sağlayan sensörler, kameralar ve monitörler kullanarak gelişmiş görüntüleme teknolojileri geliştirdi. Bu, yüklerin daha iyi tahmin edilmesine ve potansiyel tehlikelerin azaltılmasına yardımcı oluyor. Bu teknoloji, Valeo'nun 2019'da tanıttığı "görünmez römork" sistemine benzerlik gösteriyor. HD Hyundai'nin bu yenilikleri, ağır ekipman sektöründe önemli değişimlere işaret ediyor ve şantiye çalışmalarının geleceğini şekillendirmeye yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN