İzmir’e petrol taşıyan gemiye silahlı baskın!

İzmir’e petrol taşıyan gemiye silahlı baskın!

Irak’tan İzmir’e petrol getiren bir tankerle Umman açıklarında bağlantı kesildi. Gemiye silahlı baskın düzenlendiği ortaya çıktı. İran'dan 'ABD tankerine el koyduk' açıklaması geldi. Aliağa’ya petrol getiren tankerin rotası değiştirildi. Gemide 18’i Filipinli 19 mürettebat var. Tankerde, 145 bin ton petrol bulunuyor.

Irak’tan İzmir’in Aliağa ilçesine petrol getiren bir tankerle, Umman açıklarında bağlantı kesildi. Reuters'ın haberine göre Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) kurumu Umman kıyılarının yaklaşık 50 deniz mili açıklarında bir gemiye silahlı 4 ila 5 kişinin bindiği yönünde ihbar aldıklarını açıkladı.

Basra’dan hareket eden tankerde, 145 bin ton petrol bulunuyor.

İRAN: ABD TANKERİNE EL KOYDUK

Tesnim Haber Ajansı, İran Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamayı yayınladı. Açıklamada, "İran Ordusu Deniz Kuvvetleri, yargı kararıyla Umman Denizi'nde bir ABD petrol tankerine el koymuştur" ifadelerine yer verildi.

GEMİNİN ROTASI DEĞİŞTİ

UKMTO, gemiye silahlı kişilerin binmesinin ardından Marshall Adaları bandıralı ham petrol tankerinin istikametinin İran karasularına Cask liman kentine döndüğünü ve gemiyle iletişimin koptuğunu belirtti.

hhhhh.jpg

19 MÜRETTABAT VAR

Yunanistan merkezli bir şirkete ait olan petrol tankerinde 19 mürettebat var.

gemmmm.jpg

Tankere ilişkin Türkiye Petrol Rafinerileri’nden de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Tüm rafineri operasyonlarımız planlandığı şekilde devam etmekte olup, olayın rafineri operasyonlarımıza bir etkisi bulunmamaktadır. Gemide Türk mürettebat bulunmamakta olup, konunun takibi ulusal ve uluslararası yetkililerle iş birliği halinde sürmektedir.” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN