Liderlerden aile fotoğrafı: Erdoğan ve Esad yıllar sonra aynı karede

Liderlerden aile fotoğrafı: Erdoğan ve Esad yıllar sonra aynı karede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad'da düzenlenen 8. Olağanüstü İslam Zirvesi’nde liderler ile aile fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile aynı karede görüntü verdi. İki liderin görüşüp görüşmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmazken fotoğrafta Erdoğan'ın sağında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, solunda ise İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yer aldı.

İsrail ve Filistin arasındaki savaş 36'ncı gününde tüm şiddetiyle devam ederken İslam ülkelerinin liderleri Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 8. Olağanüstü İslam Zirvesi öncesi liderler bir araya gelerek aile fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile aynı karede yer alması dikkat çekerken fotoğrafta Erdoğan’ın sağında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, solunda ise İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yer aldı.

3.jpg

İKİLİ GÖRÜŞME VURGUSU

Zirvede İsrail’in, Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarına ve Filistin halkına yönelik saldırılarını ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yaptığı zirvede İslam aleminin temsilcilerinin, yaşanan gelişmeler karşısında atılacak somut adımlar hakkında fikir teatisinde bulunacak.

Zirvede Erdoğan’ın, katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de bekleniyor.

5.jpg

ESAD İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?

İki liderin aynı anda Riyad'da olması ve aynı karede görüntü vermesi bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyecekleri sorusunu gündeme getirdi. Erdoğan ve Esad'ın görüşme yapıp yapmayacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

2-002.jpg

Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile, Erdoğan'ın istediği koşullar altında görüşmeyeceğini söylemişti. Esad, geçtiğimiz ağustos ayında Sky News Arabia kanalına verdiği söyleşide “Görüşme Erdoğan'ın koşulları altında olamaz” demişti.

4.jpg

Esad, daha önce yaptığı birçok açıklamada, Türkiye'nin Suriye'den asker çekmeme konusundaki “inatçı tavrından” rahatsız olduklarını dile getirmiş ve Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını söylemişti.

1-008.jpg

Erdoğan ise 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada “Biz Beşar Esad’la görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Bütün mesele, onların bize yaklaşım tarzı. Esed maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz, çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN