2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS sonuç tarihi

2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS sonuç tarihi

ÖSYM'nin KPSS takvimine göre bu yıl lisans mezunu adayların katılım sağladığı KPSS sınavı sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Adaylar alacakları puana göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek ve atama sonuçlarını bekleyecek. İşte, lisans KPSS sınavı sonuçları sorgulama ekranı...

Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek devlet kurumlarında memur olmayı hedefleyen adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Yurt genelinde merkezi olarak düzenlenen sınav başvuruları 28 Mayıs-16 Haziran 2021 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Adaylar alacakları puana göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek ve atama sonuçlarını bekleyecek.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR 2021?

Lisans mezunları için düzenlenen KPSS sınavının sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde kabul edilecek.

2021 KPSS BARAJ PUANI KAÇ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercih için belirlenen herhangi bir baraj puanı yoktur. Alım için açılan ilanlarda KPSS puanları değişkenlik gösterebilir.

Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan ilanlar dikkate alındığında kurumların en düşük 70 KPSS puanıyla alım yaptığı görülüyor.

Açılan kadrolara alım için yapılan sıralamalarda KPSS puanı en yüksek olandan en düşük olana kadar adaylar sıralanır. Bazı ilanlarda özel başvuru şartları da bulunuyor.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

kpss-puan-hesap-001.jpg

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN