2033'te Türkiye'yi bekleyen büyük felaketi açıkladı! İlber Ortaylı'dan korkutan uyarı: Eğer tedbir almazsak...

2033'te Türkiye'yi bekleyen büyük felaketi açıkladı! İlber Ortaylı'dan korkutan uyarı: Eğer tedbir almazsak...

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, 10 yıl içerisinde Türkiye'yi bekleyen felaketi resmen açıkladı. Ortaylı'nın açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem olurken vatandaşları korkuttu.

FURKAN UZUN

Teke Tek Bilim Youtube kanalına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayarak çarpıcı açıklamalara imza attı. Türkiye'nin 10 yıl içerisinde kıtlık sorunu yaşayacağını öne süren Ortaylı'nın açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyanın gündemine oturdu.

Tarımda yaşanılan sıkıntılar nedeniyle zeytinyağının 'pahalı bir sadaka' durumuna geçtiğini öne süren Ortaylı, tarımda yaşanan ihmalin kendisini korkuttuğunu belirtti. Zeytinlik almaları için vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Ortaylı, Türkiye'de siyez buğdayının zorluğuna dikkat çekti.

Ortaylı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tahılın bu kadar kıymetli olduğu bir memlekette siyez buğdayını bulamıyoruz. Birtakım herifler anlaşmış dışarıyla. Onlar geliyor bunlar gidiyor, köylünün elinden alıyorlar toplayıp sevk ediyorlar. 'O fiyatı ben de veririm. Yiyeyim' diyorum. 'Yok' diyorlar. Çünkü adam vermiş oraya. Bugünkü doktorların akıbeti gibi. Dışarıda sağlık personeli yetişmiyorlar. Buralardan kaçırıyorlar.

PARASINI VERİP BULAMAZSIN

Manisa'nın bilmem ne üzümü var yüzünü göremezsin. Toplanıp gider. Kuzey Antalya'nın domatesleri vardır. Yüzünü göremezsin. Para versin bulamazsın yerine gidip alman lazım. İngiltere kraliçesine gidiyor.

BUNLARIN HESABI YAPILMIYOR

Ama her yere pis pis mısırlar, manasız loncalar ekiyorlar. Ama ondan sonra mesela zeytin hasadı berbat oluyor. Çünkü onun yarattığı sinekler falan var. Bunların hesabı yapılmıyor.

2033'Ü BULMADAN KITLUK BUHRANIYLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ

Bu memleket maalesef 2033'ü bulmadan ciddi bir kıtlık buhranıyla karşı karşıya kalacak. Gidiş o. 100. yılda yiyeceğini bulan, pahalı da olsa istediğimizi alarak devam ederiz. Ama çok korkutuyor beni. Şimdiden zeytinyağı pahalı bir sadaka durumuna geçti. Fukara insanlara yardım etmemiz lazım. Bunu ben size kar gayesi gütmeden söylüyorum. 10 dönüm zeytinlik alacaksınız. Daha ilk andan zeytini, zeytinyağını alacaksın. Emekliliğinde doğru gider oturursun. Kara da geçersin. Vatanı kurtarırsın. Çok önemli. Burası Selçukilerden alınan bir vatan gibi olur. Osmanlı'nın devrettiği demiyorum. Çünkü Osmanlı ziraatı çok ihlal gördü. "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN