Atamada artık kimse KPSS puanına güvenmesin! Devlete geçecekler dikkat... Yeni kriteri bakan duyurdu

Atamada artık kimse KPSS puanına güvenmesin! Devlete geçecekler dikkat... Yeni kriteri bakan duyurdu

KPSS puanınıza güvenerek hareket etmeyin! Artık atamalarda böyle olacak! Devlet kadrosuna geçecekler dikkat! Bakan bizzat yeni kriterleri duyurarak açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili yapılan mülakat sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, CNN Türk'te katıldığı bir programda konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik atamalarıyla ilgili olarak, atamalarda KPSS puanı ve mülakatın eşit ağırlıkta olacağını açıkladı. Ayrıca, 30 büyükşehirde mülakat merkezleri kurulacağını belirtti.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA YENİ SİSTEM NASIL OLACAK?

16759970-1200x675.webp

Bakan Tekin, atamalara ilişkin konuşarak tek tek açıklama yaptı:

  • Mevcut düzenlemeye göre öğretmen atamaları, KPSS puanı ve mülakatla gerçekleştiriliyor. Şu an için öğretmenler yüzde 100 mülakat skoruyla atanmaktadır. Biz, bu sistemi yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat şeklinde değiştirmeyi planlıyoruz.
  • Önümüzdeki dönemde 30 büyükşehirde mülakatlar düzenlenecek. Mülakat sırasında öğretmen adaylarından "bize ders anlatın" şeklinde görevler verilecek. Her öğretmen adayı için başvurduğu alana özel elektronik ortamda hazırlanan soru bankaları bulunmaktadır. Bu soru bankaları kullanılarak, adaylara mülakat sırasında rastgele sorular yöneltilecektir.
  • Bu mülakatlar ile öğretmenlerin iletişim becerileri ve sorun çözme yetenekleri değerlendirilecek. Amacımız, adil bir şekilde atamaları yapmak, kul hakkı yememek ve herhangi bir ideolojik kayırma olmadan bu süreci yürütmektir. Mülakat komisyonu üyelerinin adaylar hakkında önceden bilgi sahibi olmayacaklarına dikkat edeceğiz. Gerekli tedbirleri alarak hakkaniyete uygun bir sınav süreci yaşatacağız.
  • Ayrıca, adaylar mülakat sırasında anlattıklarını yazılı olarak sunacak ve kamera kayıtları alınacaktır. İyileştirmeye ve yapıcı önerilere her zaman açığız. Eleştirilerde bulunan sendikalar ve siyasi partiler yerine, önerilerini yazılı olarak bize iletmelerini bekliyoruz. Amacımız nesnel bir süreç yürütmek ve ideolojik kayırmalara kesinlikle izin vermemektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN