ATM'den para çeken milyonları ilgilendiriyor! Bu detayı kimse fark etmedi: Uzman isim “ Aman dikkat” diyerek uyardı

ATM'den para çeken milyonları ilgilendiriyor! Bu detayı kimse fark etmedi: Uzman isim “ Aman dikkat” diyerek uyardı

Günde milyonlarca kişinin kullandığı bankamatiklerle ilgili o değişikliği kimse fark etmedi. Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte o detaya değindi. ATM kullanan herkesin dikkat etmesi gerekiyor. İşte o detay…

Artan nüfus ve gelişen teknoloji ile birlikte gün içerisindeki bankamatik kullanımı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Bankamatiklerle ilgili yapılan o değişiklik Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu tarafından açıklandı. Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte vatandaşları bilgilendirmeye devam eden Babuşçu, o detayı işaret etti. İşte o detay…

BANKAMATİK KULLANANLAR DİKKAT!

Banka ATM kasalarında para konulmak üzere 5 bölüm bulunduğunu ifade eden Babuşçu, Her bölüme bir çeşit banknot konulduğunun altını çizdim. 10, 20, 50, 100, 200 gibi banknotların her bölüme ayrı ayrı yerleştirildiğini ifade eden Babuşçu, son zamanlarda bankaların 10 TL'lik banknotların yerine 200 TL'lik banknot koyduğunu vurguladı.

bankamatikler.jpg

Bankaların para yetiştirmekte zorlandığını ifade eden uzman isim, gün içerisinde ATM'lerden para çeken kişilerin bu detaya dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Milyonlarca kişinin günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankaların ATM'lerine gittiğini ifade eden Babuşçu, bazı durumlarda dolandırıcıların tuzağını düşürülebildiğini ifade etti. Kart şifresi tuşlama ve kart sıkışması gibi durumların dolandırıcıların hedefinde yer aldığını ifade eden Şenol Babuşçu, bu tuzaklara düşürmemesi gerektiğinin altını çizerek herkesi tek tek uyardı.

KART SIKIŞIRSA NE YAPILIR?

Bankamatikten para çekerken karta sıkışan kişiler kesinlikle panik yapmamalıdır. ATM cihazının üzerindeki telefon numarasını arayarak kolay bir şekilde yardım talebinde bulunabilirler.

para-cekmek-atm.jpg

KART ŞİFRESİNİ GİRERKEN DİKKAT EDİN

Kart şifresi tuşlanırken vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtilmektedir. ATM cihazlarının etrafında kamera olabilme ihtimalinin göz önüne alınması gerektiği ifade edilirken tuşların üzerinin kapatılarak şifrenin tuşlanması gerektiği vurgulandı.

ÖZEL TARİHLERİ KULLANMAYIN

Kart şifresi belirlerken kesinlikle doğum tarihi ve telefon numarası gibi rakamların kullanılmaması gerekmektedir. Uzmanlar bu konuda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizerken şifre oluşturmak için karmaşık rakamların kullanılması gerektiğini söylüyor.

para-cekme-atm.jpg

KOLAY RAKAMLARA DİKKAT!

Şifre oluşturma aşamalarında ardı ardına sıralı numaraların kesinlikle tercih edilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Bunun yanı sıra 1453 gibi numaralarında kullanılmaması gerektiği aktarılıyor.

ŞİFRENİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN

ATM'den para çekerken kesinlikle kimsenin şifresini bir başka kişiye söylememesi gerekiyor. Banka görevlileri de dahil olmak üzere şifrenizin kişisel olduğunu unutmamanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN