Birçok sanatçı İsrail’i kınadı: ‘Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak!’

Birçok sanatçı İsrail’i kınadı: ‘Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak!’

İsrail’in Gazze’de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısı sonrası Türkiye’den birçok sanatçı İsrail’i kınadı. Oyuncu Sinan Albayrak “Gazze yanındayız, Filistin yanındayız. Bu bizim meselemiz” derken, Ezgi Mola ise “Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak” ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurması Türkiye’de sanat dünyasında büyük tepkilere neden oldu. Şarkıcı Hadise “Bu bir savaş değil! Sivilleri öldürmek, hastaneleri vurmak bir savaş suçudur. Katliamdır!” açıklamasını yaptı.

Ezgi Mola, “Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak” dedi.

Komedyen Şahan Gökbakar, “Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak… Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Oyuncu Emre Kınay sözün bittiğini ve insanlığın öldüğünü söyleyerek, “İsrail hükümeti bu vahşetten sonra meşru müdafaa tezi ile ilgili cümle kuramaz. İsrail’in sağ duyulu insanları vardır elbet. O faşist canavar Netanyahu’nun kabinesini indirin. Yoksa kendinizle beraber dünyanın da yanmasına sebep olacaksınız. Sivillere saldırıları durdurun” ifadelerini kullandı.

Bergüzar Korel, “Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım” derken, oyuncu Sinan Albayrak, Instagram hesabından yaptığı yayında sanatçıların Filistinlilerin yaşadıklarına sessiz kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Neyi bekliyoruz. İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz. Gazze yanındayız, Filistin yanındayız. Bu bizim meselemiz.”

cc.jpg

‘FİLİSTİN, DUALARIMIZ SENİNLE’

NEBAHAT ÇEHRE: “Aklım da kalbim de asla kabul etmeyecek. Hastaneyi vurmak ne demek?”

MELEK BAYKAL: “Bir yerde savaş varsa, orada ölen yalnız günahsız çocuklar değildir. Vicdandır, merhamettir, sevgidir, empatidir, hayallerdir. Filistin dualarımız seninle”

BURAK ÖZÇİVİT: “Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor.”

MUSTAFA SANDAL: “Çocuklara, kadınlara, hastalara yapılan bu zulüm savaş suçu değil, tam anlamıyla insanlık suçu! İşlerine gelince insan haklarından bahseden ülkeler, liderler neden suskun?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN