Bu mağara gerçek olamayacak kadar büyüleyici! Ne karadan ne de havadan ulaşım var! Yıllarca kimse varlığından haberdar değilmiş

Bu mağara gerçek olamayacak kadar büyüleyici! Ne karadan ne de havadan ulaşım var! Yıllarca kimse varlığından haberdar değilmiş

Şimdiye kadar gördüğünüz tüm mağaraları unutun. Masmavi görüntüsü ile hayran bırakan bu mağara büyülü dünyanın kapılarını açıyor. Yıllarca gizli kalmış bu mağarayı ünlü jeolog ortaya çıkardı. Şimdilerde herkes o mağarayı görmek için can atıyor.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Antalya, eşsiz plajlarının yanı sıra saklı kalmış cennet mekanları da bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Türkiye'deki en önemli turizm şehirleri arasında yer alan Antalya'da yaklaşık 500 kadar mağara bulunmaktadır. Ancak içlerinde öyle bir tanesi var ki hem rengi ile hem de güzelliği ile film sahnelerini aratmayacak görüntüler sunuyor. Yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakan Mavi Taş Mağarası, büyülü dünyanın kapılarını aralıyor. Avatar filminden bir sahne gibi görülen bu mağara Türkiye'nin eşsiz güzellikleri arasında yer alıyor.

MAVİ TAŞ MAĞARASI NEREDE?

Yaz turizminin uğrak noktaları arasında yer alan Antalya, Kaş ilçesinde bulundurduğu güzelliklerle de adından sıkça söz ettiriyor. Her yıl yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Kaş, mağaralar, plajlar, yaylalar, koylar, kanyonlar ve şelaleleriyle hayran bırakıyor.1972 yılında jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından keşfedilen mavi mağara Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunuyor. Kaş ile Kalkan arasındaki Kaputaş Plajı yakınlarında yer alan bu mağara Kaş’a 18 kilometre Kalkan’a ise 6 kilometre uzaklıktadır.

magara-fosfor.jpg

NEDEN MAVİ MAĞARA DENİYOR?

Rengi ile görenleri hayran bırakan Mavi Taş Mağarası, denizin dış kısmından gelen güneş ışınlarının dar açı ile suya yansıması ile oluşan renklerin bir eseri olarak görülüyor. Farklı odacık ve kanalları bulunan bu şekilde iç ve dış kısım olarak ikiye ayrılan Mavi Taş Mağarası, 50 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde bir mağaradır. 15 metre yüksekliğe sahip olan bu mağara hem iç hem de dış galerilerinde yumuşak mercan oluşumlarını barındırıyor.

fosforlu-magara.jpg

Canlı çeşitliliği olarak dikkat çeken Mavi Taş Mağarası, derinlik seviyesi olarak da dalış yapma imkanı sunuyor. Dalış yaparak mağaranın doğal güzelliklerinin tadını çıkarın.

MAĞARAYA GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?

Çok kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz bu mağaraya Meis Limanı’ndan kalkan küçük motorla teknelerle 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Tekne turlarına maksimum 6 kişi katılabilirken toplam 45 dakika süre veriliyor. Kaş merkezden gün içerisinde yapılan turlar ile bu mağaranın doğal güzelliğine tadabilirsiniz. Mavi Taş Mağarası’na giriş içinde ücret ödemenize gerek yok.

mavi-tas-fosforlu-magarasi.jpg

Peri masallarını andıran ve görenleri hayran bırakan Mavi Taş Mağarası, büyüleyici masmavi bir güzelliği ile Avatar filmlerini hatırlatıyor. Geçmiş yıllarda mağaraya ev sahipliği yapan foklar da büyük bir ilgiyle karşılandı. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında ziyaret eden kişilerin foklarla birlikte dalış yapabileceği de belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN