Bu sene balığa doyacağız! Hamside av sezonu başladı, kilosu öyle bir seviyeye düşecek ki... O tarihe kadar sabredin

Bu sene balığa doyacağız! Hamside av sezonu başladı, kilosu öyle bir seviyeye düşecek ki... O tarihe kadar sabredin

Sezonun açılması için uzun süredir eklediğimiz hamsiler ağlara takılmaya başladı. Av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar denize açılıyor. Tezgahlarda yerini alan taze hamsiler bu sene oldukça bereketli görülüyor. Hamsi bolluğu ile gündeme gelen balıkçılar kilo fiyatlarını paylaştı. Fiyatların o tarihe kadar dip seviyeye inmesi bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Av sezonunun son bulmasıyla birlikte balıkçılar denizlere açıldı. Uzun zamandır hasretini çektiğimiz hamsiler nihayet tezgahlarda yerini aldı. 1 Eylül tarihinden itibaren son bulan av sezonu ile birlikte tezgahlarda hamsiler dolup taşıyor.

AV SEZONU BAŞLADI

Lezzetiyle birlikte gurmelerin gündeminde yer alan hamsilerin kilo fiyatları da paylaşıldı. Kocaeli'nde bir kilo hamsinin fiyatı 140 TL seviyelerinden alıcı buluyorken yasağın kalkmasıyla birlikte 80 TL seviyelerine kadar düşü gösterdi.

Sofralarda kokusuyla özlenen hamsinin kilo fiyatları boyutuna ve bazı etkenlere göre 30 TL ile 80 TL arasında değişiklik gösteriyor. Av sezonuyla birlikte balık fiyatlarının düşmesi beklenirken, tezgahlarda palamut görülmüyor.

aw025088-04.jpg

HAMSİ FİYATLARI ÇAKILDI

Balıkçıların gündemine oturan av sezonunun bitmesiyle birlikte yüzler gülüyor. Tecrübeli balıkçı esnafı kemal Bineklioğlu, av sezonunun bitimiyle birlikte açıklamalarda bulundu. Piyasanın hamsiyle başladığını belirten balıkçı, fiyatların da uygun olduğunu ifade etti. Kilo fiyatının 30 TL'ye kadar düşmesiyle birlikte tezgâhlarında iri ve güzel hamsilerin satıldığını vurguladı.

Günümüzdeki piyasa beklenenin çok altında olduğunu belirterek, "İnşallah daha da düşecek. En iyi hamsinin fiyatı 80 TL, istavrit 90-180 TL, uskumru 70 TL, kefal 50-60 TL, çupra ve levreklerin fiyatları ise aynı. Sardalya düştü, 150 TL oldu. Karadeniz mezgit 150-200 TL. Balık piyasası başladığı günden itibaren yarı yarıya düştü. Başladığımız gün hamsinin kilosu 140-150 TL’ydi, şu anda 80 TL'ye kadar düştü" sözlerine yer verdi.

aw025088-03.jpg

PİYASADA PALAMUT YOK

Balıkçıların gündemine oturan av sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşların bol bol balık tüketeceğinin altı çiziliyor. Bineklioğlu açıklamaların devamında balıktan yana halkın yüzü güleceğini belirtirken piyasada palamuttun olmadığını fakat hamsinin bol olduğunu belirtti.

Herkesin tercihi olan hamsiden bahsederken Karadeniz hakkında, "Karadeniz’den geldim, oltada bile balık yok, balığın büyümesi gerekiyor. Denizin içinde mutlaka palamut var ama piyasada yok. İlerleyen günlerde belki sahile iner ve çıkar. Fakat çok olacağını sanmıyorum" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN