CHP PM’den sonra 300 başkan adayı açıklayacak

CHP PM’den sonra 300 başkan adayı açıklayacak

Geçtiğimiz hafta yargıda yaşanan kriz nedeniyle PM toplantısını erteleyip belediye başkan adayı açıklamayan CHP yarınki toplantı sonrası geniş bir liste duyuracak. Özgür Özel liderliğinde toplanacak PM’nin aralarında Antalya ve İzmir’in de olduğu adaylarını duyuracağı belirtildi.

Yerel seçim hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. CHP’nin, Parti Meclisi toplantısının ardından 300’e yakın belediye başkanı adayını açıklaması bekleniyor. Yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kaldı. Siyasi partiler büyükşehir ve yerel belediyeleri parçalar halinde açıklamayı sürdürüyor.

CHP ise Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından 300 civarından belediye başkanı adayını açıklayacak. CHP, Çarşamba günü PM toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda sahadan gelen raporlar, oy ölçümleri, memnuniyet anketleri, il ve ilçe teşkilatlarının varsa da kentin milletvekillerinin görüşü derlenerek kararlar alınacak.

Yarın CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in 300’e yakın belediyenin belirlenen adaylarını açıklaması planlanıyor.

Geçtiğimiz hafta Can Atalay gündemi ve önceki hafta 12 askerin hayatını kaybetmesi sebebiyle adaylar açıklanmamıştı. CHP geçtiğimiz hafta aday belirleyeceği PM’yi ertelemişti. CHP Genel Başkanı Özel Yargıtay’ın AYM ve Can Atalay’a yönelik kararının ardından başkan adaylarının açıklanmasının ertelendiğini belirterek “MYK’nın ve PM’nin olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz Anayasa’ya karşı darbe girişimidir” ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN