Darda kalanları feraha çıkaracak destek! Devlet yüzde 30 zamlı ödeyecek, ocakta başvuranların şubatta cebinde

Darda kalanları feraha çıkaracak destek! Devlet yüzde 30 zamlı ödeyecek, ocakta başvuranların şubatta cebinde

İhtiyaç sahibi ailelerin yardımına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koşuyor. Çocukların temel ihtiyacını karşılamak için nakit yardımı yapan bakanlık yeni dönem yardımları için %30 zamlı ödeme yaptı. Ödeme alanlar hesaplarını kontrol ediyor. İşte SED ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

2022 yılında gündemde yer alan sosyal destek ödemeleri 2023 yılında da sıcaklığını koruyor. Çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak için bakanlık tarafından ailelere ödenen sosyal yardım ödemeleri pek çok açıdan kolaylık sağlıyor. Sosyal Ekonomik Destek (SED), ödemeleri 2023 yılında memur maaşlarına yapılan zamlar kapsamında artırıldı. Yeni yılda yapılacak olan sosyal destek ödemeleri %30 zamlı olarak hesaplara aktarılıyor. İşte SED ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

%30 ZAMLI ÖDEME YAPILDI


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere ödenen SED yardımları 2023 Ocak ayı için hesaplara yatırılmaya başladı. Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler için yapılan yardım ödemeleri %30 zamlı olarak hesaplara yatırıldı.

paralarr-001.jpg
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya yanı tarafından yapılan açıklama kapsamında 434 milyon 39 bin TL ödeme yapıldığını duyurdu. Bakan yanık yardımlardan 160 bine yakın çocuğun yararlandığının altını çizdi.

2023 YILINDA NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?


Çocuklar için yapılan SED yardımları için okul öncesi çocuklara 2.059,99 TL, ilköğretim çocuklarına 3.090,00 TL, ortaöğretim çocuklarına 3.295,99 TL, ortaöğretim çağında olan ancak okumayan çocukları ise 2.059,99 TL ödeme yapılacak. Bunun yanı sıra yükseköğretimde eğitim gören çocuklar için de 3.708,00 TL ödeme yapılırken kuruluş bakımından ayrılan gençler için de 1.648,00 TL tutarında ödeme yapılacak.

para-para.jpg

SED YARDIMLARI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?


Bakanlık tarafından sağlanan SED yardımları için başvuru yapacak olan kişiler il müdürlükleri veya sosyal hizmet merkezi il müdürlükleri üzerinden bizzat başvuru yapabilir. Bunun yanı sıra Dilekçe ve e-devlet üzerinden de elektronik olarak başvuru yapılabiliyor. Başvurular için kişilerden istenen belgeler şu şekildedir:

  • Dilekçe
  • T.C. Kimlik Numarası beyanı,
  • Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi
  • İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler


SED YARDIMLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİYOR?


Sosyal ve ekonomik desteklerden yararlanmak için kişilerden istenen belirli şartlar bulunuyor. Bu kapsamda istenen şartlar şu şekildedir:

  • Hakkında bakım tedbiri olan sosyal hizmet kuruluşlarında kalan ve desteklendiği durumda ailesi veya yakınlarının yanında kalabilecek çocuklar,
  • Ekonomik yoksulluk kapsamında desteklenmediği durumda muhtaç duruma düşecek haklarında tedbir kararı alınmasa da sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden yararlanacak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar,

para-almak1.jpg

  • Hakkında bakım tedbiri bulunan ancak yaş sınırlarını tamamladığı için sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılan çocukların iş meslek edinme kursları veya eğitimlerine devam eden kişiler ödemelerden yararlanabilecek. Bunun yanı sıra hakkında bakım kararı bulunan ancak iş ve meslek sahibi olamayan ve desteklenmemesi durumunda muhtaç duruma düşecek gençlerde ödemelerden yararlanabilir.
  • Olağanüstü bir felaket afet hastalık veya kaza sonucunda belirli bir süre kendisinin ve ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılamayacak durumda olan kişiler de ödemelerden yararlanabiliyor. Hayati tehlikesi bulunan ameliyat gerektiren durumlarda veya vefat eden kişilerin çocukları da ödemelerden yararlanır.

Başvuruda bulunan kişiler bakanlık tarafından belirlenen şartlar kapsamında değerlendirilerek Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmeliği doğrultusunda uygun görülmesi durumunda ödemeden yararlanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN