Denizlililer dağ taş her yere ekiyorlar! Getirisi öyle böyle değil! Tam 20 ton hasat veriyor

Denizlililer dağ taş her yere ekiyorlar! Getirisi öyle böyle değil! Tam 20 ton hasat veriyor

Denizli’de yetişen ve hem yurt içi hem yurt dışı pazarlara gönderilen cennet hurmasının hasat sezonu başladı. Sonbahar meyveleri arasında en sevilenlerden biri olan cennet hurması, mineraller, antioksidanlar ve lif açısından zengin olmasıyla bilinir. Bu yıl yaklaşık 20 ton hasat yapılması beklenen bu lezzetli ve şifalı meyve, Denizli’de üretilmektedir.

Hasat sezonu hızla başlayan cennet hurmaları, tam olarak olgunlaşmamış haldeyken tarım işçileri tarafından ağaç dallarından tek tek toplanıp kasalara yerleştiriliyor. Denizli’nin Honaz ilçesinde binlerce dönüm ekili alanı bulunan cennet hurması, bölgeye özgü aroması ve lezzeti sayesinde büyük talep görüyor. Türkiye’nin cennet hurması ihracatının yüzde 80’ini karşılayan Denizli, bu yıl 20 tona yakın hasat yapmayı hedefliyor.

img-6734.jpeg

Kasalara doldurulan cennet hurmalarının bir kısmı yurt içi ve yurt dışı pazarlara gönderilirken, diğer bir kısmı ise evlerde kuru hurma elde etmek için işleniyor. Denizli’deki üretim alanları her yıl artış gösteriyor ve Honaz, Sarayköy, Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri hurma yetiştiriciliği açısından öne çıkıyor. Cennet hurması genellikle yaş ve kuru olarak tüketilirken, kilogramı yaş olarak 10 ila 15 TL arasında değişiyor. Kurutulduğunda ise değeri yaş hurmadan 10 kat daha yüksek olabiliyor.

Denizli’nin yüksek kaliteli ve aromatik cennet hurmaları, ülke ihracatının büyük bir kısmını karşılamaktadır. Bu yıl yaklaşık 20 ton hasat yapılması beklenen cennet hurmalarının hasadı, Kasım ayının ortalarına kadar devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN