Depremi önceden haber veriyor! Onu görürseniz hemen kaçın uyarısı gerçek mi? Prof. Dr. Kutoğlu Japon bilim insanlarını çürüttü

Depremi önceden haber veriyor! Onu görürseniz hemen kaçın uyarısı gerçek mi? Prof. Dr. Kutoğlu Japon bilim insanlarını çürüttü

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Türkiye depremlerle boğuşmaya devam ederken vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Marmara depremi ne zaman olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan son dakika uyarısı geldi. Depremi önceden haber veriyor! Onu görürseniz hemen kaçın uyarısı gerçek mi? Japon bilim adamlarının teorisini yerle bir etti!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan deprem felaketinin ardından uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken yapılan son dakika uyarısı bilim dünyasını şoke etti. Depremi önceden haber veriyor! Onu görürseniz hemen kaçın uyarısı gerçek mi? Deprem uzmanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu Japon bilim adamlarının teorisini yerle bir etti. Deprem uyarılarında her şey değişti. Artık bu şekilde analiz edilecek. İşte detaylar haberimizde...

ONU GÖRÜRSENİZ HEMEN KAÇIN UYARISI GERÇEK Mİ?

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde görevli bir araştırma ekibi, deprem öncesinde atmosferde meydana gelen elektron hareketlerini inceleyerek, 'deprem sinyali' olarak kabul edilen 'deprem öncesi tetiklenen atmosferik değişimler teorisi'ni çürüttüklerini belirtti. Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu liderliğindeki ekip, Japon bilim insanlarının geliştirdiği teoriyi ele alarak, deprem öncesinde atmosferdeki elektron hareketlerini 1 yıl boyunca izledi.

yeni-gfgfgf-15.jpg

DEPREM UZMANI UYARDI: BİLİM DÜNYASI ŞOKTA

Sonuçlar, öne sürülen 'deprem sinyali'nin rastlantısal olduğunu ve sistematik bir temele dayanmadığını gösterdi. Bu çalışma, dünya çapında kabul gören bir teoriyi Türk bilim insanlarının çürüttüğünü ortaya koydu. Bu sonuçlar, deprem öncesi atmosferik değişimlerin deprem tahmini için güvenilir bir gösterge olmadığını gösteriyor.

yeni-gfgfgf-14.jpg

MARAMARA'DA DEPREM BEKLENİYOR MU?

Beklenen İstanbul Depremi hakkında konuşan Morıwaki, "İstanbul'u etkileyen son iki büyük deprem 1509 ve 1766 yıllarında olmuştur. Marmara denizi altındaki faylarında Kuzey Anadolu Fayı'nın yüzeydeki parçaları gibi 200 ile 250 sene civarında bir tekrarlanma periyodu olduğunu düşünürsek, günümüzde İstanbul'u etkileyen büyük bir depremin olacağı kaçınılmazdı.

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

17 Ağustos depreminin üzerinden 24 yıl geçti ancak yaşanan acılar yüreklerden silinmedi. Marmara bölgesinin halen 1999 yılındaki depremin yorgunluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Kuzey kolu kırması için gereken 6 milyarlık giga tonluk gücü toplamadan deprem yapamaz" dedi. Ercan, olası yeni bir İstanbul depreminin ise 2045 yılından önce gerçekleşmesinin beklenmediğini belirtti. Buna göre olası yeni bir İstanbul depreminin ise 2045 yılından önce gerçekleşmesi öngörülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN