Farkında olmadan binlerce lira borçlanmış olabilirsiniz! E-Devlet şifresi olan hemen baksın: İcraya kadar gidiyor!

Farkında olmadan binlerce lira borçlanmış olabilirsiniz! E-Devlet şifresi olan hemen baksın: İcraya kadar gidiyor!

Son zamanlarda gündemde yer alan borçlarınızı kontrol etmeniz uzmanlar tarafından öneriliyor. Geçtiğimiz zamanlarda unutulan borçlarınız her geçen gün büyüyebilir. Bu durumdan uzak durmanız için e-Devlet kapısına giriş yaparak kontrol edebilirsiniz. Peki borç sorgulama işlemi nasıl yapılır? işte tüm detaylar...

E-Devlet Üzerinden Borç Sorgu Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda sık sık sosyal medyada gündeme gelen borç büyümesi olayına dair açıklamalar geldi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıllarda borcunuz var ise daha da büyümüş olabilir. Borcunuzun olup olmadığını e-Devlet sistemine giriş yaparak inceleyebilirsiniz.

Prim borcu olan vatandaşların borç sorgulama yapması ile birlikte yaşanabilecek mağduriyetin önüne geçebilme imkânı ve gecikme faizi olmaksızın ödemlerini yapabilir veya ödemelerini erteleyebilir. Genel sağlık sigorta borcu olan bir vatandaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ederek gelir testi yaptırması gerekir. Testin olumlu çıkması halinde vatandaşın prim borcu ertelenebilir.

Ertelendiği gibi düşük miktarlı prim ödemesi ile birlikte sağlık sigortasına da erişim sağlar. Özellikle Genel Sağlık Sigortası gibi borçlarda yanlışlıklar yaşanabilir. Bu gibi durumların yaşanamaması adına İl Sağlık Müdürlüklerine giderek itirazda bulunabilirsiniz. Borç sorgulama işleminin ise e-Devlet üzerinden sıklıkla yapılması bu mağduriyetin önüne geçebileceği düşünülüyor.

borc-yuzunde-hapse-girilirmi.jpg

Borç Yapılandırması Gelecek Mi?

Son zamanlarda gündemde yer alan borç durumlarına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak SGK, GSS, KYK ve trafik cezası olan vatandaşlar borç yapılandırması ve silinmesine dair araştırmalarda bulunuyordu. Yeni bir yasanın çıkması ile birlikte borç yapılandırma ve silinme durumunun olup olmadığını araştıran vatandaş üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde yasa teklifi sunuldu.

Yapılan teklif ile birlikte kamu kurum ve kamu niteliğinde yer alan kuruluşlara ait borçların yapılandırması düşünülüyor. Yapılan açıklamalara göre 31 Aralık 2022 tarihi öncesinde bulunan kamu borçları yapılandırılabilecek. Teklifin meclisten geçmesi durumunda vergi dairelerinde 521 milyar TL olacak. Borç yapılandırma yasası ile birlikte 43,5 milyar TL tahsilatın yapılması amaçlandı. Henüz kesinleşmeyen yapılandırma için bir şans verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN