HDP'nin adayı kim olacak? Fatih Altaylı'dan büyük iddia! "Mithat Sancar ile görüştüm..."

HDP'nin adayı kim olacak? Fatih Altaylı'dan büyük iddia! "Mithat Sancar ile görüştüm..."

Millet İttifakı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesinden sonra HDP'nin ne yapacağı da merak konusu olmuştu. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Kılıçdaroğlu ile görüşme talebinde bulunan HDP cephesine dair yeni bir iddiayı köşesine taşıdı.

HDP'nin Cumhurbaşkanına adaylığını ilan eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşme çağrısı yapmasının ardından Ankara'da kulisler hareketlendi.

Seçim sürecinde HDP'nin hangi cephede ve nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu ol

Habertürk yazarı Fatih Altaylı HDP'nin başkanlık seçimine dair politikası hakkında dikkat çeken bir iddiayı köşesine taşıdı.

3571306-810x458.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkması sebebiyle Millet İttifakı'nda yaşanan kriz süreci, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere anlaşma sağlanarak tatlıya bağlandı.

SAADET lideri Karamollaoğlu, önceki akşam yapılan altılı masa toplantısı sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı.

odatv-image-66-0ec835224a9545.webp

HDP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA GÖRÜŞME ÇAĞRISI


HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, 6 Mart akşamı Habertürk yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesi sonrası bir çağrı yapan Sancar, "Toplumda güçlü bir değişim isteği var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde konuşmak için ziyaretini bekliyoruz" demişti.

kapak-234135.webp

HDP ADAY ÇIKARACAK MI?


Millet İttifakı'nın adayının resmen ilan edilmesinden sonra geri kalan partilerin tavrı merak konusu olmaya başlamıştı. Ankara'da kulisler yoğun bir şekilde Türkiye genelindeki oy oranı yüzde 13 civarı olan HDP'nin tavrının ne olacağını konuşuyordu.

fatih-altayli-0ubk-cover.webp

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde HDP'nin aday çıkarıp çıkarmayacağına dair bir iddiada bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Prof. Mithat Sancar ile özel olarak görüştüğünü dile getiren Altaylı, şunları yazdı:

"ADAY ÇIKARMA KONUSUNU GÖZDEN GEÇİRDİK"

"Dün Teke Tek’e katılan HDP Eş Genel Başkanı Prof. Mithat Sancar, depremin hemen ardından bir karar alarak aday çıkarma konusunu gözden geçirdiklerini ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasından sonra, Kılıçdaroğlu ile görüşerek aday çıkarmaktan vazgeçeceklerini söyledi.

DAHASI...

"Dahası, kendi parti programlarını, destekleyecekleri Cumhurbaşkanı’na empoze etmek gibi bir niyetleri olmadığını, parlamenter sisteme dönmek, adaleti yeniden sağlamak ve demokrasiyi güçlendirmek dışında bir talepleri olmayacağının garantisini verdi."

"SEÇİM SONUÇLARINA DOĞRUDAN ETKİ EDECEK"

"Bu seçim sonuçlarına doğrudan etki edecek çok önemli bir gelişmedir.

Umarım Bursa’da meydana gelen tatsız olayların daha sık tekrarlanmasına, hendek olaylarının yeniden yaşanmasına neden olmaz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN