İlkokul, ortaokul, lise… Bakanlık açıkladı: Önce öğretmenler sonra öğrenciler… Herkes için geçerli

İlkokul, ortaokul, lise… Bakanlık açıkladı: Önce öğretmenler sonra öğrenciler… Herkes için geçerli

Eğitimin tüm kademesindeki çocukları ve öğretmenleri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yeni eğitim programının başlatıldığı duyuruldu. Önce öğretmenler sonra da öğrenciler programa tabi tutulacak. İşte yeni eğitim programı hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'de son yıllarda yağışların gitgide düşüş göstermesi su verimliliğini de daha önemli bir konuma getirir oldu. Su kaynaklarının bilinçli ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiği belirtilirken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüm öğrenci ve öğretmenleri kapsayan yeni program için yeşil ışık yaktı. Su verimliliği bilincini tüm eğitim kademelerindeki çocuklara aşılamak istediklerini belirten Yumaklı, “ Su Verimliliği Seferberliği” başlattı.

TÜM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ KAPSIYOR

Yağışların her geçen gün azalması ile birlikte barajlardaki su miktarı da düşmeye devam ediyor. Son yağışlar vatandaşın içini bir nebze de olsa rahatlatırken bakanlıktan da yeni önlemler gelmeye başladı. Su kaynaklarının sürdürülebilir ve verimli bir şekilde kullanılması için ülke çapında büyük bir dönüşüm başlatıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi hedefleniyor

bakan-yumakli-su-kullanimi.jpg

Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda tüm paydaşların ortak sürece dahil edilmesi kapsamında hızlı bir dönüşüm sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda "Su Verimliliği Seferberliği" için düğmeye basıldı.

Seferberlik kapsamında çocuklara su verimliliği bilgisi ve bilincinin geliştirilmesi amacıyla 3.500 öğrenci ile hayata geçirilen eğitimlerin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile eğitici öğretmenlerin katkıları ile artarak devam edeceği belirtildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı kapsamında eğitim programının devam edeceği belirtildi.

su-verimliligi.jpg

81 İLDEN ÖĞRETMENLER KATILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 81 ilde gerçekleştirilen "Su Verimliliği Eğiticilerin Eğitimi Programı"na öğretmenler katılım sağladı. Programa Ankara'dan 35 diğer illerden ise 250 öğretmen çevrimiçi olarak katıldı. Programda, "Su Kaynaklarının Önemi", "İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi ve Su Verimliliği Seferberliği" ile "Çocuklara Yönelik Su Verimliliği Eğitim Materyalleri" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

su-verimliligi-egitimi.jpg

6 YIL İÇİNDE KITLIK GELİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı eğitime katılan öğretmenlere videolu bir mesaj gönderdi. Türkiye'nin su stresi altında olduğuna dikkat çeken Bakan Yumaklı, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda 6 yıl içerisinde su kıtlığı yaşanabileceğini vurguladı. Su kaynaklarından alınan verimin arttırılmasına dikkat çeken Bakan Yumaklı, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

su-kesintisi.jpg

"Su israfının engellenmesiyle sudan elde edilen faydanın azami seviyeye çıkarılmasını hedefliyoruz. Biz buna 'su verimliliği' diyoruz. Bu yılın başında Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde Su Verimliliği Seferberliği'ni başlattık. Stratejilerimiz arasında da yer alan ve toplumsal dönüşümün en önemli araçları olan eğitim ve farkındalık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle çocuklarımızın eğitimi, toplumun geleceği açısından anahtar niteliğinde. Tüm çocuklarımıza ulaşabilmek için eğitimleri daha sistematik hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu eğitim programlarıyla sizlerle işbirliği içerisinde olmayı son derece önemsiyoruz. Öğretmenlere verilecek eğitimle, ilkokul çağındaki çocuklarımızla başladığımız bu yolculukta su verimliliği bilincini tüm eğitim kademelerindeki çocuklarımıza aşılamak istiyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN