İstanbul depremi için en riskli ilçeler belli oldu! Burada oturanlar arkanıza bakmadan kaçın

İstanbul depremi için en riskli ilçeler belli oldu! Burada oturanlar arkanıza bakmadan kaçın

Yer bilimciler tarafından sürekli gündeme taşınan İstanbul depremine dair gelişmeler aktarılıyor. Beklenen büyük İstanbul depremi vatandaşı endişelendiriyor. Deprem uzmanı tarafından en yüksek risk taşıyan bölgeler paylaşıldı. Bu bölgede yaşayanlar önlemini alsın. İşte tüm detaylar...

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de uzmanlar tarafından uyarılar geliyor. Deprem uzmanları tarafından gündemden düşürülmeyen beklenen İstanbul depremi hakkında bilgiler paylaşıldı. En tehlikeli bölgeleri paylaşan uzmanlar tek tek sıraladı. O bölgelerde yaşayanlar tedbirini alsın.

BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremi ile birlikte gözler İstanbul'a dikildi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen art arda 2 adet 7 üzeri deprem 11 ilde yıkıma sebebiyet verdi.

Yıkım sonrasında on binlerce vatandaşımız can verirken, şehirler adeta enkaza dönüştü. Yıkılan yapıların yerine yeni yapılar için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken İstanbul için uyarılar geliyor. İstanbul'da beklenen büyük deprem için en riskli ilçeler tek tek açıklandı.

beklenen-istanbul-depremi-icin-en-riskli-15-ilce-paylasildi-f481f691-w1200xh1199.webp

EN RİSKLİ İLÇELER

Kahramanmaraş depremi ile birlikte gözler İstanbul'a çevrildi. Türkiye'nin kalbi olan İstanbul'da büyük bir depreme dair tahminlerde bulunan uzman isimler felaketle sonuçlanacağını vurguluyor. Uzun süredir devam eden artçı depremler ise halkı tedirgin ediyor.

Megakent olarak nitelendirilen İstanbul'da beklenen depremin de büyük olma ihtimali gözler önünde yer alıyor. Uzmanlar tarafından İstanbul için uyarılar gelmeye devam ederken büyük depremde en çok etkilenecek o ilçelerin listesi paylaşıldı. AFAD kaynaklı paylaşımda belirtilen ilçelerin zeminlerinde sıvılaşma riskine göre listelendiği ifade edildi. İşte en tehlikeli ilçeler şu şekilde;

Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Esenler, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Tuzla, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Üsküdar, Fatih

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN