İstanbul depremi için tarih verdi! Bunu kimse beklemiyordu... Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan ezber bozan açıklama

İstanbul depremi için tarih verdi! Bunu kimse beklemiyordu... Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan ezber bozan açıklama

Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma olan depremler sonrasında gözler İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Yaşanan felaket ile birlikte vatandaşlar korku dolu uykular uyurken 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Büyük İstanbul depremi kaç büyüklüğünde yaşanacak?' soruları araştırılmaya devam ediliyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremi için tarih verdi! Bunu kimse beklemiyordu. O tarihte taş üstüne taş kalmayacak.

Deprem felaketleri ülkemizde korku dolu anlar yaşatmaya devam ederken en son Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremler sonrası vatandaşlar İstanbul depremini sorgulamaya başladı. Uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelirken gelen son dakika duyurusu herkesi korkuttu. Deprem tahminleriyle sık sık gündeme gelen deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Büyük İstanbul depremi için tarih verdi. Bunu kimse beklemiyordu. O tarihte taş üstüne taş kalmayacak! İşte Ahmet Ercan'ın dikkat çeken açıklamaları...

hghggh-2023-07-14t101220-306.jpg

DEPREM UZMANINDAN KORKUTAN UYARI

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan acı olay sonrası gözler İstanbul depremine çevrildi. Uzmanlardan her geçen gün yeni bir açıklama gelirken daha önce yaptığı tahminlerle adından sıkça söz ettiren Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ İÇİN TARİH VERDİ!

Prof. Dr. Ahmet Ercan yaptığı açıklamada 17 Ağustos depreminden sonra Marmara Depremini büyük bir depremin beklediğini ve 2045 yılında İstanbul'u 7 büyüklüğünde bir depremin beklediğini hatırlattı.

gfgfgf-2023-07-14t101142-030.jpg

"TAŞ ÜTÜNE TAŞ KALMAYACAK..."

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbulluların tetikte olmasını gerektiğini vurgulayan Ercan, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem oluşumu günübirlik, değil 100, 200, 500 yılda değişir. Bir kez tutarlı bir deprem öngörüsü yapınca yeter. Sık sık açıklama yapmak bilime aykırı olup, karmaşaya, esin ile gönenç bozukluğuna neden olur. İstanbul için kararım değişmedi, değişmez. Esenlikler. Övgün"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN