İstanbul Valiliği Cumhuriyet'in 100. yılı için program düzenledi

İstanbul Valiliği Cumhuriyet'in 100. yılı için program düzenledi

İstanbul Valiliğince Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla program düzenlendi. Törende konuşan Vali Gül, "Anadolu bir umut ışığı arıyordu. O ışık, 19 Mayıs 1919 sabahı, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' inancıyla İstanbul'dan yola çıkıp Karadeniz'i aştı, Samsun'da bir güneş gibi doğdu. Amasya, Erzurum ve Sivas'tan sonra Ankara'ya ulaştı. Ardından tüm vatana yayıldı. Milli sınırlar çizildi ve yeniden dirilişimiz başladı." dedi.

İstanbul Valiliğince, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla kabul töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül'ün ev sahipliğinde, Rixos Tersane İstanbul'da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'ne, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, azınlıkların dini temsilcileri, eğitim, sağlık, iş dünyası, kültür, sanat ve spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

8016746.jpg

Törende Vali Gül, eşiyle birlikte davetlileri kapıda karşılayarak, selamlaştı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İstanbul Deniz Tersanesi Komutanlığı Korosu ile Deniz Saha Komutanlığı Bandosu'nun konser verdiği programda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve İstanbul Valiliğinin Cumhuriyet'in 100. yılıyla ilgili özel olarak hazırladığı kısa filmler gösterildi. Vali Gül, programdaki konuşmasında, tarihin, bu kadar bedel ödeyerek cumhuriyet kuran başka bir milleti daha yazmadığını belirtti.

8016749.jpg

Yirminci asır başladığında yorgun düşüldüğünün sanıldığını ve karşılarında yedi düvel, memlekette yokluk ve yoksulluk olduğunu anımsatan Gül, "Anadolu bir umut ışığı arıyordu. O ışık, 19 Mayıs 1919 sabahı, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' inancıyla İstanbul'dan yola çıkıp Karadeniz'i aştı, Samsun'da bir güneş gibi doğdu. Amasya, Erzurum ve Sivas'tan sonra Ankara'ya ulaştı. Ardından tüm vatana yayıldı. Milli sınırlar çizildi ve yeniden dirilişimiz başladı." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN