İstanbul'a cumartesi günü müjde var! Bakan Özhaseki duyurdu: Bismillah diyerek başlatmış olacağız

İstanbul'a cumartesi günü müjde var! Bakan Özhaseki duyurdu: Bismillah diyerek başlatmış olacağız

Özellikle son günlerde Marmara Denizi’nde meydana gelen depremler uzun zamandır konuşulan olası İstanbul depremini akıllara getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise cumartesi gününü işaret ederek önemli bir açıklama yaptı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Uzun zamandır tüm ülkenin en önemli gündemlerinden biri olan olası istanbul depremi birçok insanın kafasında soru işaretlerine yol açıyor. Öte yandan son günlerde meydana gelen depremler ve özellikle de Marmara Denizi’nde yaşanan depremler, insanların endişe duymasına yol açtı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinden sonra kentlerde çalışmaların yapılacağı konuları gündemdeyken şimdi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da deprem riskine karşı alınacak önlemlerin başlayacağını açıkladı.

yeni-proje-4-002.jpg

CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKATİ ÇEKEREK AÇIKLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da yapılan deprem hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunarak cumartesi gününe dikkati çekti. Bakan Özhaseki, "İnşallah biz cumartesi günü İstanbul'a büyük müjdeler ile beraber bismillah diyerek, İstanbul'un depreme hazırlığını başlatmış olacağız” dedi.

deprem3-001.jpg

Özhaseki, atılacak adımlarla alakalı bazı temel başlıkları açıkladı. Bu kapsamda yüz binlerce konut yapılacağını, sosyal konut projelerinin olduğunu ifade etti. Konuya ilişkin olarak yapılacak çalışmaları şu sözlerle anlattı:

"Birisi daha önce açıklanmış yarısı bizden kampanyasını et ve kemiğe büründürdük. Ekonomi kurmayları ile oturduk, ne vaat edeceğimizi insanlara ne söyleyeceğimizi tek tek ayarladık. İkincisi rezerv alanlarda ciddi bir rezerv alan tespitimiz oldu. İlgilileri ile de görüşerek son haline getirmek üzereyiz. Orada 100 binlerce konut yapacağız nasip olursa, inşallah. Sonra sosyal konut projelerimiz var. Bir de kentsel dönüşüm yasasına çok emek verdik. Önümüzdeki engelleri kaldırarak yolumuza devam edelim istedik. Kentsel dönüşüme başlayan birçok insana zulüm edildi, bu memlekette. İnşallah biz cumartesi günü İstanbul'a büyük müjdeler ile beraber bismillah diyerek İstanbul'un depreme hazırlığını başlatmış olacağız. Bu çok önemli. O gün bir taraftan temel atmalar olacak. Bir taraftan yıkımlar olacak sembolik olarak. Bir taraftan da evet siz beni destekleyin ben binamı yaparım diyenlerin sözleşmeleri imzalanacak. Böyle önemli bir gün diyerek başlıyoruz. Ve bunun için de İstanbul'un depreme hazırlığı noktasında ilk adım gibi olayı görüyoruz. İnşallah 600 sene sonra olur 700 sene sonra olur ne bileyim ben ama orada gözüktüğü kadarı ile birikmiş bir enerji var. Bir türlü kırılacak gibi gözüküyor. Böyle bir ortamda siz yerinizde duramazsınız ya bir şey olmaz mantığı çok gerilerde kaldı. Kader, elbette kader ya her şey kader ama kul üzerine düşeni yapmak durumunda."

yeni-proje-5-003.jpg

İSTANBUL İÇİN BENZER BİR UYGULAMA SÖZ KONUSU

Bakan Özhaseki, Yerinde dönüşüm projesiyle alakalı bazı açıklamalarda bulunarak İstanbul’da yapılacak olan projenin buna benzediğini ifade etti. Özhaseki, "Tam 251 bindeyiz. Yani 251 bin vatandaş diyor ki; siz, beni devlet olarak destekleyin ben evimi yaparım. Biz de onun şartlarını açıkladık. Proje bu. Ufak tüyo vermiş olayım İstanbul içinde üç aşağı beş yukarı benzer bir formül geliyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN