İşyerinde şaka yaparken aman dikkat! O söz yüzünden işten anında kovuldu, 21 yıllık tazminatından da oldu

İşyerinde şaka yaparken aman dikkat! O söz yüzünden işten anında kovuldu, 21 yıllık tazminatından da oldu

Çalıştığı yerde yaptığı şaka işinden etti. Bunu gören çalışanlar şaka yaparken iki kere düşünecek. Hem işinden kovuldu hem de 21 yıllık tazminatını kaybetti. İşte tüm detaylar...

İş yerinde yaşanna olay milyonlarca çalışanın gündemine oturdu. Bir çalışanın çay molası esnasında çalışma arkadaşlarına "Kaşar" demesinin ardından 21 yıllık tazminatına veda ederek işten atıldı. Yargıtay kararı gündemde yer aldı.

YAPTIĞI ŞAKA İŞİNDEN ETTİ

İş yerinde şaka yapan çalışanlar bu kararın ardından bir daha şaka yapamayacak. Bir çalışan tarafından çalışma arkadaşlarına "Kaşar" denilmesi üzerine hem 21 yıllık tazminatından hem de işinden oldu. Çay molasında gerçekleşen olayda vardiya amirine "yeni kaşarlarını buldun" demesi üzerine vardiya amiri tepki gösterdi. Şaka amacıyla söylediğini ifade eden çalışan özür dilese de yeterli olmadı. Şikayetler üzerine disiplin soruşturmasının ardından işçi tazminatsız olarak kovuldu.

gfpxvbdwkaeb9ev.jpg

İŞÇİ MAHKEMENİN YOLUNU TUTTU

Kovulan işçi iade davası açarak ilk derece mahkemeye başvurdu. İşçi, hakaret kastı olmadığını, şaka yaptığını ve özür dilediğini belirtti. Bunun üzerine mahkeme işçinin kıdem tazminatının ödenmesine karar verdi.

Kararın ardından istinaf mahkemesine iki tarafta başvuru yaptı. Bölge Adliye Mahkemesi (BAM), işe iade talebini reddetti. BAM, işçinin alacağı kıdem tazminatı ödeme kararını da bozdu.

İşçinin dile getirdiği şakanın ölçülü olması gerekirken, bu şakanın ölçüyü aştığı belirtildi. Bu sebepten ötürü işçiyi tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmasının doğru olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN