Japon deprem uzmanından felaket haberi! Marmara riski katlanarak artıyor: O ilçeler ya boşaltılacak ya da...

Japon deprem uzmanından felaket haberi! Marmara riski katlanarak artıyor: O ilçeler ya boşaltılacak ya da...

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, olası Marmara depremine dair yaptığı uyarısında, zemini sağlam olmayan bölgelerle ilgili bilgi verdi. Tek tek tüm ilçeleri sayan Moriwaki, o yerlerin tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından, tüm dünyanın gözü Marmara'ya çevrildi. Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Marmara depremi ile Maraş ve Hatay merkezli depremleri mercek altına aldı.

Kahramanmaraş depreminin yarattığı yıkımdan dolayı büyüklüğünün 7.9 olduğunu düşündüğünü söyleyen Moriwaki, "1930’da Erzincan, 41’de Tokat depremi oldu. Doğudan batıya gidiyor. Allah sizi uyarıyor, şimdiden hazır olun diye. Kahramanmaraş’taki deprem sonrası denizin içinde, Kıbrıs tarafında deprem olabilir veya öbür tarafta, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van’da olabilir. Marmara’da Bölgesi’nde olabilir" dedi.

9-2.jpg

KAÇIŞ YOK

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı'na dikkat çeken Moriwaki şu ifadeleri kullandı:

"Marmara Bölgesi’nin risk altında olduğunu düşünüyorum. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolu var. O kuzey kolunun bu noktasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kimse ne zaman olacağını söyleyemez ama bir gün gelecek, bu depremi az hasarla atlatmak için hazır olmak lazım.

İstanbul’da zemini iyi olmayan Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Avcılar ve Büyükçekmece’nin sıra sıra boşaltılması düşünülebilir. Buralar konut bölgesi olmamalı."

haber-9-1.jpg

ŞİMDİDEN HAZIR OLUNMALI

İstanbul depreminin ne zaman yaşanacağına dair açıklama yapan Japon uzman, "Bana hep soruyorlar; İstanbul Depremi ne zaman, ne kadar büyüklükte olacak diye. Ama bunu hiç kimse yüzde 100 bilemez. Çünkü bir hesaplama yöntemi yok. İstanbul depremi çok yakın derken, hemen yarın olabilir. Bir sene içinde olabilir, on sene içinde olabilir. Ama insan hazır olmalı. Şimdi hazır olunmalı.

Bu anlamda hazırlığı hemen yapmak lazım. Türkiye depreme hiç hazır değil. Okulda fazla deprem öğretilmiyor. Senede bir kere okulda tatbikat yapmak yetmez. Haftada iki kez tatbikat yaptırın. En önemlisi anaokulundan itibaren deprem eğitimi verilmeli. Bu eğitimi temelden, çocukluktan vermek gerekiyor" sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN