Milyonlarca emekliye memurdan fazla zam müjdesi! Cevdet Yılmaz müjdeyi tarih vererek duyurdu

Milyonlarca emekliye memurdan fazla zam müjdesi! Cevdet Yılmaz müjdeyi tarih vererek duyurdu

Milyonlarca emekli bu müjdeyi merakla bekliyordu! Memurdan fazla zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarih vererek müjdeyi duyurdu...

TUNACAN ATALAY

Milyonlarca emeklinin alacağı zam miktarı, memur zammını bile geçecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere yönelik yapılacak zammın tarihini de açıkladı. O tarihte emekliyi memnun edecek zam yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarına göre, 2024'te Türkiye'nin bir dezenflasyon yılı yaşaması ve özellikle yıl ortasında enflasyon oranlarında belirgin bir düşüş bekleniyor. Bu bağlamda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yönelik önemli bir iyileştirme çalışması yürütülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan bu çalışma, en düşük emekli aylığının yükseltilmesine odaklanıyor. Çalışma, farklı senaryoları içeriyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kabine Toplantısı'nda sunulacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon oranlarına göre, memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 37,57 oranında zam alacak. Ancak bu oranların üzerine ek bir refah payı eklenecek ve bu düzenleme, yasalaşması için Meclis'e gönderilecek.

TEMMUZDA MEMURLARDAN DAHA FAZLA ZAM

emekli-maasi-ne-kadar-olacak-1.webp

Özellikle vurgulanması gereken nokta, Temmuz ayından itibaren SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zammın, mevcut oranların üzerine çıkarak, memurlardan daha fazla olacağı yönünde. Bu, emekli ve SSK-Bağkurlular arasındaki maaş dengesizliğini gidermek için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu konuda yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti ve bu düzenlemenin, emekliler arasındaki maaş dengesizliğini gidermeye yönelik olduğunu vurguladı. Bu çalışmanın sonucu olarak emeklilerin maaşlarında önemli bir iyileştirme bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN