İlk Türk uzaya giderken ekranda ‘geyik muhabbeti’. “NASA amblemi Pursaklar Belediyesi’nin logosuna benziyor abi ya…”

CNN Türk kanalında, Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu grubun uzay yolculuğunun konuşulduğu programda sergilenen ciddiyetsizlik dikkat çekti. Sunucu, Ahmet Hakan’ın sık sık “Abi ya…” diye başlayan cümleleri ve uzay istasyonu zannedilerek başlayan ve turistik bölümün gösterilmesiyle tamamlanan program hem stüdyodaki konukları hem de ekran başındaki izleyicileri güldürdü. Programda NASA amblemi eleştirildi ve Gezeravcı’ya yemek tavsiyesinde bulunuldu.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da arasında bulunduğu uzay misyonunun yolculuğu Türkiye saati ile yarın (gece yarısı) 00.40’a ertelendi. Merakla beklenen yolculuk için televizyonlarda da çeşitli yayınlar yapılıyor. Fırlatma işleminin ertelendiği saatlerin ardından CNN Türk televizyonunda Ahmet Hakan Coşkun’un sunduğu programda konu ele alındı. Uzay misyonunun anlatıldığı programda siyaset yorumcularının yer alması dikkat çekti. Konuklardan Dr. Eray Güçlüer konuyla “şahsen”’ ilgilendiğini belirtip bazı teknik bilgiler vermeye çalışırken, Ahmet Hakan Coşkun ve diğer konuşmacıların ciddiyetsiz sözleri tepki çekti.

“YUNUS ORASI FUAR ALANI GİBİ… O LOGO NE ÖYLE?”

Florida’daki NASA’ya ait Kennedy Uzay Üssü’ndeki CNN Türk Temsilcisine bağlanan Coşkun önce nereye bağlandığını anlamaya çalıştı. Bir süre sonra muhabire “Yunus… Orası galiba bir fuar alanı gibi bir yer” dedi. Ardından da NASA’nın küre şeklindeki ikonik amblemini beğenmeyerek, “O ne öyle. Daha iyi olabilirdi. Pursaklar Belediye’sinin tabelasına benziyor” dedi.

“BİR TÜRK, BİR ALMAN, BİR AMERİKALI…”

Bu arada bazı konuklar İspanyol, İsveç, İtalyan ve Türk astronotların misyonda görev alacağı bilgisi üzerine “Bir Türk, bir Alman, bir Amerikalı…” fıkrasını hatırlatınca stüdyoda gülüşmeler oldu. Ahmet Hakan Coşkun, fıkra hatırlatılınca “Bizim astronotumuz Karadenizli değil, yörük” diyerek sohbete katıldı.

UZAYDA YAŞA TAKILANLAR!

Programda, FalconX roketinin uzaya gidiş süreci anlatılırken Coşkun bu kez de “Ben hayatta bu rokete binmem abi” dedi. Konuklar “Zaten yaşın müsait değil, yaşa takılırsın” deyince bu kez de gündemdeki emekli zamları konusu hatırlatıldı ve “Uzayda yaşa takılanlar” esprileri patlatıldı.

Programda CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’un Kennedy Uzay Üssü’nün sivil ziyaretçi bölümüne girişten alınan ücret de “tartışma” konusu oldu. Temsilci “Giriş bileti 80 Dolar” deyince fiyat pahalı bulundu. Ahmet Hakan, Washington Temsilcisi’ne “Söyle bakalım kamerayla içeri girebilir misin?” diyerek içeriden görüntü alınmasını istedi. Konuklar bu kez de Temsilci’ye “excuse me, deyip rica et” diye tavsiyede bulundu. Bu kez Ahmet Hakan konuğu “Ne yapıyorsun ya!” diye uyardı. CNN Türk Temsilcisi Paksoy’un kamerasıyla içeri girme izni alınca da “80 Dolar’ın açamayacağı kapı yok” yorumları yapıldı.

STÜDYO’DAN GEZERAVCI’YA YEMEK TAVSİYESİ GELDİ

Ahmet Hakan, program boyunca hayretini gizleyemeyerek sık sık “Abi ya…” diye başlayan cümleler kurarken “Bu akşam çok şey öğrendim” dedi. Sonlara doğru astronot Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu görevine giderken yanında hangi yiyecekleri götürdüğü de tartışıldı. Bazı konuklar sarma götürmesinin daha iyi olacağın belirtti.

Program Uzay Üssü’nü gezen bir Türk turistin canlı yayına bağlanmasıyla bitirildi. Ardından aynı konuklarla Kuzey Irak’taki operasyon tartışıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN