Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ'a 10 yıl hapis cezası

Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ'a 10 yıl hapis cezası

2016 yılında KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ’a 10 yıl hapis cezası verildi.

2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen Nuriye Gülmen, 324 gün açlık grevi yapmış, “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla yargılandığı davada altı yıl üç ay hapis cezası almıştı. 5 Ağustos 2020’de İstanbul Okmeydanı’nda bulunan İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen baskında Gülmen ve Yasemin Karadağ gözaltına alınmış, tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nuriye Gülmen ile Yasemin Karadağ ve avukatları katıldı. Sanıklar Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ'ın savunmalarının ardından avukatlarına söz verildi. Savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti, diğer sanıklar Fırat Kaya ve Olcay Karadağ'ın beraatlerine karar verdi.

Heyet, sanıklar Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ'ı "Silahlı terör örgütü DHKP/C'ye üye olmak" suçundan 8'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıklar Gülmen ve Karadağ'a verilen cezanın mutlak terör suçu olmasından dolayı cezalarını 12'şer yıla çıkarttı. Sanıkların suç sonrası ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan mahkeme, sanıkların cezalarını 10'ar yıla indirdi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN