Sadece o ilimizde yetişiyor faydalarını duyan almak için sıraya giriyor! Kral meyvesi meyvesi tam bir C vitamini deposu...

Sadece o ilimizde yetişiyor faydalarını duyan almak için sıraya giriyor! Kral meyvesi meyvesi tam bir C vitamini deposu...

Tropikal meyvelerin insan vücudu üzerinde oldukça önemli etkileri vardır. Özellikle bazıları içeriğinde barındırdığı vitaminler ve antioksidanlar sayesinde vücuda iyi gelmektedir. Bu meyve ise Türkiye’de yalnızca o ilimizde yetişiyor. Meyvenin faydalarını duyanlar almak için sıraya girerken bu meyveye “kral meyvesi” deniyor. İşte tam bir c vitamini deposu olan o meyve ve faydaları…

Meyve ve sebze çeşitliliği dünya üzerinde o kadar fazla ki şu ana kadar hiç duymadığımız yeni türler ortaya çıkabiliyor. Hatta şeklini, tadını bile bilmediğimiz yeni meyvelerle karşılaşabiliyoruz. Bu meyve de tropikal meyveler ailesinde yer almasının yanı sıra çok aşina olmadığımız bir meyve. İnsan vücuduna faydalarıyla beraber tadı ile de son zamanlarda özellikle de sosyal medyada gündem olan bu meyvenin özelliklerinden söz edeceğiz.

ÜLKEMİZDE YETİŞEN TROPİKAL MEYVELER

Türkiye topraklarında tropik meyveler arasında en çok yetiştirilen meyve mutsuzdur. Bunun yanı sıra uygun koşullar sağlandığı takdirde papaya da üretiliyor. Ayrıca bazı bölgelerde mango, pasiflora, longan, guava, litchi, pitaya, liçi gibi meyve türleri de yetiştirilmektedir.

yeni-proje-005.jpg

TAM BİR C VİTAMİNİ DEPOSU: LİÇİ MEYVESİ

Ülkemizde şu an sadece Mersin ve ilçelerinde yetiştirilen liçi meyvesi, özellikle de c vitamini bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Kabuğu ile beraber yenildiği takdirde gribal enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. İçerisinde bulundurduğu A, B1, B2, B3 ve kalsiyum sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitaminleri sağlar. Aynı zamanda sindirim sisteminin düzenli çalışmasına da katkı sağlar.

yeni-proje-4.jpg

Kalp hastaları için faydalı olduğu bilinen bu meyve aynı zamanda selenyum, bakır, fosfor, magnezyum ve kolin bulunduruyor. Ayrıca zeytinyağında bulunan oleik asit sayesinde metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

yeni-proje-3-002.jpg

Çok iyi bir c vitamini kaynağı olan liçi, birçok vitamin ve minerali bir arada bulundurduğu için resmen bir şifa deposu olarak adlandırılıyor. Ayrıca içerisinde bulunan A ve B6 vitaminleri doğal antidepresan görevi görüyor.

yeni-proje-2-002.jpg

Bulundurduğu protein sayesinde vücudun ihtiyacı olduğu besinleri karşılarken kilo vermeye de yardımcı oluyor. Özellikle de diyet programlarında sık sık bu meyve tavsiye ediliyor. İçerisinde bulunan polifenol bir antioksidan görevi görerek vücudu temizliyor. Ayrıca grip ve soğuk algınlığına karşı vücutta bir kalkan görevi görüyor.

yeni-proje-1-004.jpg

SADECE MERSİN’DE YETİŞİYOR

Kral meyvesi olarak da bilinen bu meyve, sıcak iklimleri sevdiği için ülkemizde de yalnızca Mersin ve ilçelerinde yetiştiriliyor. Sert ve kabuklu bir yapısı olan meyvenin içi oldukça yumuşak ve beyaz renkli iken tadı da tatlı bir üzüm tadını andırıyor.

İçerisinde bulundurduğu güçlü antioksidanlar sayesinde cildi gençleştirirken parlak ve canlı bir görünüm sağlıyor. Dolayısıyla düzenli olarak liçi meyvesi tüketen kişiler hem vücut sağlıklarını hem de cilt sağlıklarını koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN