'Sahte evlilik' çetesi çökertildi! Aralarında nikah memurları da var

'Sahte evlilik' çetesi çökertildi! Aralarında nikah memurları da var

Emniyet güçleri, İstanbul'da usulsüz yapılan evliliklerle ikamet ve vatandaşlık başvurusunda bulunan, başvuruda bulunmalarını sağlayan ve bundan yüksek düzeyde haksız gelir elde ettikleri tespit edilen şebekeye operasyon düzenledi. Çok sayıda gözaltı var.

İstanbul'da yabancı uyruklu kişilerin sahte evliliklerle Türk vatandaşlığına geçmesini sağlayan şüphelileri tespit ederek operasyon düzenledi.

Yapılan çalışmalarda aralarında nikâh memurları, aracılar, şirket sahipleri, tercümanların da olduğu şüphelilerin, ücret karşılığı evlenecek kişileri bir araya getirdikleri ve nikah sonrası yabancı uyrukluların vatandaşlık başvurularını yaptıkları öğrenildi. 11 şüpheli gözaltına alındı.

NİKAH MEMURLARI DA VAR

Gözaltına alınanlar arasında bulunan şebekedeki 4 nikah memuru ile Fas ve Suriye kökenli organizatörler dikkat çekti.

yuuuu.jpg

SİLAH VE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda kısa, uzun, aile, öğrenci ikamet başvuru formları, evlilik başvuru belgeleri, bekarlık belgeleriyle, bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen 2 bin 270 Avro, bin 440 dolar, 930 sterlin ve 80 bin lira nakit para ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN