Su faturasında o ücret artık ödenmeyecek! Hemen son faturanızı kontrol edin

Su faturasında o ücret artık ödenmeyecek! Hemen son faturanızı kontrol edin

Yargıtay, su faturasıyla ilgili tüm aboneleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Artık su faturasında o ücret ödenmeyecek. Hemen su faturanızı kontrol edin..

Milyonlarca su abonesini ilgilendiren emsal bir karara imza atan Yargıtay, tüm aboneleri ilgilendiren bir karar verdi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin kararına göre, Muğla’daki bir otel işletmesi, bölgedeki kaynak suyunu kullanmaya başladı ve çıkan atık suyu şehir atık su şebekesine bıraktı.

CEZAYI ÖDEMEMEK İÇİN DAVA AÇTI

Otel işletmesi, Mart 2018’de başka bir kişi tarafından devralındı. Belediye ekipleri, işletmeye 755 bin lira atık su bedeli ve kaçak atık su cezası kesti. İşletme, otelin devralınmasından önceki kullanımlara ilişkin cezayı ödememek için dava açtı ve devralınmasından sonraki kullanıma ilişkin atık su bedelinin hesaplanması talebinde bulundu.

img-8988.jpeg

İSTİNAFTA KARAR ONAYLANDI

Davanın görüldüğü yerel mahkeme, davanın reddine karar verdi. İstinaf mahkemesi ise otel işletmesinin devralınmasından sonraki tarihlere ilişkin 94 bin liralık atık su bedelinin ödenmesine karar verdi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yapılan temyiz başvurusu üzerine istinaf kararını onayladı.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin mahkeme kararında, “Kendi taşınmazındaki kuyudan su çeken kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağı, üretilen atık suyun kanalizasyon sistemine verilmesi durumunda atık su bedelinin alınabileceği anlaşılmaktadır. Bu nedenle, davalının temyiz itirazlarının reddedilmesine ve kararın onanmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN