'Terör belasının üretim merkezi Kandil ise lojistik üssü de ABD'dir'

'Terör belasının üretim merkezi Kandil ise lojistik üssü de ABD'dir'

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, "Terör belasının üretim merkezi Kandil ise lojistik üssü de ABD'dir. Dolayısıyla bugün terör örgütlerinin dış desteğiyle mücadeleden söz edenlerin İsveç meselesinde sırtının üstüne yatması kabul edilebilir değildir" dedi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezindeki Başkanlık Divan Toplantısı'nın ardından gündemi değerlendirdi. Zorlu konuşmasının başında şehit ailelerine başsağlığı dileyerek terörle ilgili 'stratejik tehdit Suriye'nin kuzeyinden geliyor.' dedi.

'TEHDİT SURİYE'NİN KUZEYİNDEN GELİYOR'

"PKK terör örgütü ile mücadelenin bir Suriye boyutu bir de uluslararası desteği bulunmaktadır." diyen Zorlu "Irak'ın kuzeyindeki operasyonlara odaklanmış olsak da stratejik tehdit Suriye'nin kuzeyinden geliyor. Meseleyi sığınmacı tehlikesiyle bir arada değerlendirdiğimizde Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletçiğinin kurulmaması için gerekli adımların atılması ve hatta gerekiyorsa bu bataklığa karşı Şam ile görüşmelerin başlatılması göz önünde bulundurulmalıdır" dedi

'ÜRETİM MERKEZİ KANDİL İSE LOJİSTİK ÜSSÜ ABD'DİR'

'Suriye-Irak hattında terör örgütlerinin desteği ABD eliyle yönetiliyor' diyen İYİ Parti Sözcüsü "Bu bakımdan Dışişleri Komisyonu'ndan geçmekle birlikte henüz TBMM'de Genel Kurul'da oylanmamış olan İsveç'in NATO üyeliği bu mücadelemiz doğrultusunda değerlendirilmelidir. Biz işte böyle bir gidişatı ve vahameti gördüğümüz için komisyonda 'hayır' oyu kullandık. Terör belasının üretim merkezi Kandil ise lojistik üssü de ABD'dir. Dolayısıyla bugün terör örgütlerinin dış desteğiyle mücadeleden söz edenlerin İsveç meselesinde sırtının üstüne yatması kabul edilebilir değildir" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN